Gräsänka?!

Aj aj, träningsvärk i benen efter streetdance igår och rask morgonpromenad. Har börjat med promenader de dagar jag inte tränar på gymet. Var inte så många pass att välja mellan såhär på valborgs.
Har kollat lite på gymet i den kanske framtida (och även gamla) hemstaden. Verkar finnas jättemånga och roliga pass även där. Dock är det omöjligt att hitta priser på vad det kostar att träna. Dåligt tycker jag. Borde alla gym ha på sin hemsida. Vill ju veta om de har något studentpris tex.

I helgen blir jag gräsänka. Varför i hela fridens namn heter det så? och vad betyder det egentligen? I mitt fall så betyder det att gubben och flickorna åker iväg idag och kommer förmodligen hem på söndag. Trist att vara ensammen på valborgs. Har ju ingen bil så att jag kan ta mig iväg. Är inte van att vara själv på valborgs. I ungdomens dagar söp man (inte måttligt heller) med vänner och främlingar :P Sen när barnen kom har vi alltid varit med dem på någon majbrasa och grillat korv samt även ätit god mat. Men själv, nä aldrig tror jag. Blir en ny erfarenhet. Och ja, jag sitter här och tycker lite synd om mig själv. Kommer nog att gå över men tills dess -Buhu, jag är alldeles ensammen hemma utan familj och vänner! :P

Sminkning

Har testat en massa smink idag. Klagar inte. Jättebra och framförallt fint smink. Kan verkligen rekommendera att beställa därifrån.

Så här fräknig blir jag när jag suttit i solen en stund



       

Försökte även ta bilder på sminket. Gick väl inte sådär jättebra. Hur tusan gör alla sminkbloggar när de tar så fina kort på sina ögon. Haha, jag kollar bara i kors när jag ska fota närbild av ögonen. Sen syns ju knappt sminkningen heller. Ni får helt enkelt lita på mig att det är fint! Är jättenöjd med sminket!

Har även kommit någon vart med våra diskussioner. Lutar till att det blir en flytt. Väldigt motvilligt dock. Har väl kanske inte gett honom så stort val. Nu får vi bara hoppas att det funkar med banken. I såna fall kommer vi att bli husägare! Wieho! Hade ju helst sett att vi båda var lika glada över huset. Känns som att det bör vara så när man köper sitt första hus. Trist att vi inte kan glädjas tillsammans just nu. Tar bort ganska mycket glädje för en själv också. Det är dock det här jag vill just nu och jag vet att jag hade ångrat mig otroligt mycket om jag inte gjorde allt jag kan för att det ska bli så. Förhoppningsvis kommer även gubben att lära sig trivas där. Hoppas det iaf! Tror att det kan bli bra bara han ger det en chans.

Makeup!

Wieho! Har fått mitt smink från e.l.f  idag! Åh, vad mycket smink för 600 kronor.



   

Så fint!
Älskar verkligen smink! Så kul det kommer att bli att testa allt!

Körde 1 timmas spinning ikväll så jag är så där härligt mör i kroppen. Man känner sig så fruktansvärt bra när man tränar. Nu börjar Greys. Det betyder soffmys!

Mhmm

Oavsett vad du ger en kvinna så kommer hon att ge dig någonting bättre. Ger du henne en spermie ger hon dig ett barn. Ger du henne ett recept ger hon dig ett mål mat. Ger du henne ett hus ger hon dig ett hem. Ger du henne ett leende ger hon dig sitt hjärta. Hon multiplicerar och förstorar allt oavsett vad du ger. Så....... om du ger henne någon skit så kan du förvänta dig ett helvete tillbaka... ;-)

Såg det på en status på facebook. Visst är det bra?

Träning

Tränade nu på kvällen. Körde ett alldelesför lätt pass. Nu vet jag att bodyvive är inget för mig nå längre. Blev inte det minsta andfådd och knappt svettig heller. Det är så kul när man kommer så framåt i träningen att man måste gå på de tuffare passen för att det ska ge något. Synd bara att det händer så lite vågen. Känns på kläderna dock så något måste ju hända iaf. Tror det blir spinning imorgon. För någon dag sedan körde jag 20 minuter crosstrainer och lika länge på löpbandet. Kom då fram till hur fruktansvärt tråkigt det var. Nä, pass pass pass för hela slanten. OM det nu blir flytt till grannstaden så hoppas jag verkligen att de har lika stort utbud av pass som här.

Blir väl att fortsätta diskutera flytt eller inte flytt ikväll. Vi måste ju komma fram till något.


Diskussioner

Känns som att det bara blir diskussioner just nu. till och med om valborgs. Eller så pratar vi helt enkelt inte alls. Hej kommunikation, vart är du? Kom tillbaka! Vi står bara på helt olika sidor om det här och det är en helt okrompomissbar situation även fast gubben försöker kompromissa. Känns dock som att det här inte går att kompromissa med. Antingen blir det så eller så inte. Finns som inget mellanting som ens är möjligt. Om någon undrar hur många gånger man kan skriva kompromissa i ett blogginlägg så har vi svaret här. 3, eller ja nu 4 gånger. Inte illa.


Vill ha semester!

Nu vet jag att huset kommer att bli till salu. Nu är det alltså operation övertalning av gubben som gäller. Vill sååååå bo där. Tyvärr delar inte han alls min entusiasm. Han hade pratat med sina föräldrar som inte heller tycker att vi ska flytta för då kommer vi visst aldrig att träffas och då kommer barnen att bli mer för mormor och morfar än för farmor och farfar. Tycker det var egoistiskt sagt av dem. Inte sa mina föräldrar något liknande när vi flyttade hit. Vi har ju besökt mina föräldrar ofta så varför skulle vi inte kunna åka och besöka hans. Nä, tycker inte det var rättvist av dem att uttala sig så.

Träffade alla mina syskon idag och rensade ut lite i föräldrarnas hus. Tar aldrig slut grejer ju! Trevligt att träffa syskonen iaf!

Åh måste verkligen komma igång med pluggandet. Har tacklat av. Känner mig less. Vill ha lov nu. Får dock aldrig lov för då måste man jobba. Känner mig i behov av semester. Gärna nyss. Hoppas vi kan ta oss någonstans i sommar hela familjen, bara över helgen. Hade velat åka till Astrid Lindgrens värld. Det hade nog uppskattats av flickorna. Tänk att få se pippi i verkligheten!

Bara att fortsätta med övertalningen nu.

Finbesök :)

Har haft finbesök idag. Min kära systerdotter med sin familj. Väldigt trevligt. Synd att vi träffas så sällan bara. Saknar ju dem redan, speciellt lillgrabben. Han är så gudomligt söt! Längtar tills vi förhoppningsvis bor närmare så att vi kan träffas oftare. Fick iaf ha dem här hela dagen! Gillar!

Min lillflicka är så söt. Hon dansar just nu balett i vardagsrummet. Finns verkligen inget som är viktigare för mig än mina flickor. Världens underbaraste! Även om jag ibland håller på att bli tokig på dem :P




Fredag

Idag fick vi tillbaka bilen! Yay! Nu är den nylackad på bakdörren och bakskärmen men gubben var inte riktigt nöjd med jobbet så det återstår att se om den åker tillbaka. Orsaken till skadorna var ju för att någon som uppenbart skulle behöva lära sig köra bil lyckades skarapa på våran bil när hon/han backade ut från parkeringen. Och givetvis var hon/han för feg för att meddela att hon/han kört på vår bil. Många i trafiken som inte kan köra bil, men givetvis är ju jag kung på det ;) Undrar hur många som tycker det?!

Tittade på huset idag. Mysigt. Jag vill bo där! Gubben vill inte bo där. Problem. Tjurigast vinner eller nåt. Får väl se hur det blir. Ingenting är ju ändå säkert men inte hindrar det mig från att planera i huvudet för det. Köpa saker i huvudet är nästan bättre än att göra det i verkligheten. Det kostar ju ingenting. Inte för att det är så mycket som skulle behöva köpas men att tänka ut en massa skadar ju inte för det :P

Vår familj är inte så bra på det där med fredagsmys. Hade ju inte suttit fel med kex och ost plus ett vinglas. Tror banne mig att det blir så. Liite fredagsmys iaf med mig själv!

Massage

Aj aj vad det gjorde ont med massage. Hade många knutor. Hon rekommenderade mig att gå till en sjukgymnast eftersom jag var så otroligt spänd och öm på högra ryggsidan, mest på skulderbladet och upp mot nacken. Har alltid trott att jag fått ont för att jag har otränad rygg men hon sa att det inte berodde på det. Haha, jag är inte så otränad som jag trodde :P Kanske släktar liiite på min far eftersom jag alltid tänker "äh, det går över". Skillnaden är väl att jag gnäller under tiden jag har ont. Pappa säger inget alls.

Körde ett spinningpass efteråt så nu känner jag mig skönt mör och trött i kroppen.

Nu har vi surrhumlan på besök så man får ont öronen. Han kan verkligen aldrig vara tyst. Måste införrskaffa öronproppar så öronen får vila ett tag ;)

Hus

Åh vad jag går och tänker på ett hus hela tiden. Vill ha nu! Kommer på mig själv med att planera inköp hela tiden fast jag inte ens vet hur det ser ut ännu. Grejer till barnen man kan ha på tomten funkar ju att planera iaf. Rutschkana, pool, gungor och sandlåda. Vill vill vill vill ha!!! *tjurig*

Ska snart på massage. Fick ett presentkort av min vän S förra året och det är väl dags att använda det nu. Ska bli otroligt skönt. Hoppas jag iaf. Har alltid varit lite rädd för att det ska göra ont. Är i vart fall i behov av massage. Har en storasyster som är väldigt duktig på att massera och framöver kommer jag nog dock att gå till henne! Gäller att dra nytta av sina släktingar ;)




Sjuka

Min stora flicka har ingen feber nå längre. Hon hade visst bara det på morgonen igår så hon fick åka på dagis idag. Efter några timmar så ringde de för då hade hon spytt i rutchkanan. Ingen magsjuka som tur är utan bara en kombination av mycket slem och en väldigt stor kräkreflex. Hon får alltid det när hon är fökyld. Fattar inte varför. Börjar fundera lite på om det kan vara pollenallergi eller nåt. Hon blir ALLTID förkyld på våren, i april maj, och dt håller alltod i sig länge. Men kanske inte pollensäsongen har börjat ännu. Ingen koll när man aldrig själv haft besvär. Kanke bara extremt mycket virus som florerar den tiden på året. Nu vill jag bara att de ska få vara friska. Inte bli sjuka varannan vecka som det varit hitills.

Blev självplågeri sen ikväll också. Nu har jag nästan lärt mig koreografin i bodystep. Blev ju ännu jobbigare. Nu kan man ju inte stå och se dum ut när man inte hänger med eller fattar stegen. Attans.




Mys

Har varit med mamma hela dagen idag. Mysigt. Följde henne att köpa skor och sedan mötte vi upp systerdotter med familj för lunch på ming. Han är så otroligt söt lillgrabben! Nu måste min stora flicka som fått feber bli frisk så att vi kan träffa dem snart.

Hade möte med arbetsterapeuten också så nu är det fixat en massa till mamma. Eller ja det tar ju ett tag innan grejerna kommer men ändå. Varje framsteg känns så otroligt skönt.
Nu är det bara resten kvar.

Nu återgå till Desperate housewifes och kvällsmys :)


Stupid

Step up igen! Varför får jag sådana urbota dumma ideer. Jag måste stoppas vid sådana tillfällen. Trodde jag skulle dö. Men inte. I survived! Knappt men ändå. Och nog kommer jag att göra om det. Jag måste vara självdestruktiv eller korkad. Eller kanske båda.

Har kommit fram till att mitt fördjupningsarbete ska handla om stroke. En sjukdom som bara blir vanligare och vanligare och jag vill veta hur man kan förhindra att man drabbas av den.

Jag gillar Maria Montazami. Hon är som mysig på något vis och ödmjuk. Lite småkorkad kanske men vem är jag att döma. Ser man ju ovan.

Imorgon blir det mys med mamma och förhoppningsvis lite plugg också.

Slut helg...

Buhu. Vill ha mer helg! Imorgon är det dags att sätta igång med skolarbete igen. Intressant kurs dock tror jag, om sjukdomar. Jag tycker det är intressant med sjukdomar men jag gillar inte sjuka. Haha. Jo jag är knäpp!
Min bacillskräck är inte att leka med alltså. Går åt många spritflaskor här. Och då menar jag inte den man dricker, svamlar och slocknar av, utan den som man spritar händerna med.

Hemåt!

Nu bär det av hemåt till skogen!!



Bilder lånade av storebrors fästmö.

Meeeen...

Vart försvann solen?? Och var tusan kom snön ifrån?? Vill inte ha snö!!! Nej nej nej!!
Blev ingen resa hemåt idag. Får bli det imorgon istället. Och ingen mer snö nu!

Gubben har kommit hem med hojen nu. Flinet uteblev istället stelfrusen vilket nästan kan kallas en underdrift. Huja, vilket väder att köra hoj i ända från Kiruna. Nu sitter han i en skön bastu och värmer sig.

Jag har beställt en massa smink idag. yeah! Älskar smink! Det är från e.l.f cosmetics UK. Jättebilligt smink och ingen tull eftersom det är från UK. Svenska priser dessutom så man slipper hålla koll på hur mycket pengar en pund är. Enligt vad jag läst så är det även bra smink :) Inte för att jag egentligen kanske behöver smink men när alla produkter ligger mellan 18 och 50 kronor så är det svårt att låta bli när man är en sminkoman som jag. Bra lördagsnöje istället för att supa och he sig ut på krogen och dricka upp samma summa istället. Nog för att det kan vara roligt det med :)



Sooolen

Igår blev det ett lite minikalas igen. Jag klagar inte. Lite extra fika skadar ju inte. Inte huvuvdet iaf. Även om det innebär att jag garanterat fyllt på med alla kalorier jag förbränt på träningen.
Lillgumman har fått MÅNGA presnter och även storgumman hade tur att få en hel del.
Dockhus, kläder, barbiesar och ponnysar i mängder har det blivit. Precis som hon ville ha. Allt flickigt trots att pappan försöker få dem till att önska sig pistoler och svärd.

Får se om det blir ett besök hemåt idag eller imorgon. Gubben är och hämtar sin hoj. Gissar att han kommer att komma hem med träningsvärk och ett fett flin. Skulle vilja att han får se omgivningarna ordentligt så kanske han inte helt skulle avfärda min ide. Jag är dock ganska tjurig och kommer nog inte att ge mig i första taget. Så det så!

Fint väder är det i vilket fall som helst så en utgång är ett måste!


Kalas!!

Idag har det varit kalas för hela slanten. Nu är min lilla bäbis 4 år och vill inte vara min bäbis nå längre :(
Jättemycket fina presenter och en alldeles underbart fin och god tårta gjort av min kära vän S. Hon är så otroligt duktig och Ellen var överlycklig över sin fina tårta. Blir att beställa en tårta till storflickans födelsedag också. Inte kommer det att duga med nårgot annat nu inte.

Så fin den är!!

Uppdaterar nog imorgon med allt fint hon fick.
Först kommer det att bli möte igen på sjukhuset. Något less. Nu hade de glömt att kalla distriksköterskan. Andra gången mötet inte bli ordentligt gjort. Uselt när alla vi tar oss tid, ledigt fårn jobb eller reser ganska långt enbart för att vara med. Hoppas nu att allt kan bli som vi vill! Vår kära mor och min kära far förtjänar det allra bästa!

Städdag

Idag har jag städat. Nu är det kalasfint här. Kan inte fatta att min lilla flicka fyller 4 år imorgon. Min lilla är ju inte så liten nå längre. Jag har ingen bäbis nå längre. Buhu. Tur att jag har den söta lillgrabben som jag är gammelmoster till :) Synd att vi inte bor närmare bara så att vi hade kunnat träffas oftare våra familjer. Förhoppningsvis så bor vi lite närmare snart iaf. Krävs nog dock en del övertalning av min sambo först. Han är inte lika på som jag. Mer av. Men det kan ändras. Det måste ändras helt enkelt.

Har även gjort lite vårfint på balkongen. Eller iaf sopat och torkat av möblerna. Inte överdriva nu :P Sååå härligt med vår!!! Kan inte all snö smälta bort nyss?!

Körde streetdance. Fortfarande svårt. Ont på annat ställe än förra gången. Nu har jag lyckats skada armen. Börjar bli en vana att ha ont någonstans. Undrar när man blir så smidig att man lyckas kasta sig på golvet utan att få ont? Kanske nästa gång. Mmmm vi kör på det tycker jag.

Imorgon möte och sedan födelsedagsfirande. Med massa gott fika!


Arbetsintervju

Började dagen med spinning och core. Börjar känna mig riktigt hurtig nu ju! Kändes mycket bättre än att skrivas tenta som jag egentligen skulle ha gjort. Har inte ens öppnat boken sedan jag bestämde mig för att inte göra den. Sååå skönt! Less på 1000-sidors engelska boken om anatomi.
Blev sedan en myspromenad för hela familjen i det härliga vädret. Så underbart med vår! Sne kan man ju undra hur pass mycket smuts som egentligen hinner fastna i barnens täckisar. Jag kan säga att det är säkert 1 kg! Det är kanske därför det blir så tungt att gå för dem till slut :D

Frampå kvällen var det dags för arbetsintervju som pers. ass. i sommar. Hoppas hoppas att jag får natt nu då! Hade inte suttit fel att jobba deltid men ha ut lika mycket som heltid. Många fler dagar ledigt också!
Intervjun gick iaf bra så nu är det bara att vänta och se var jag hamnar.

Kvällen har mesta dels bestått av att plockning och sortering. Flickorna fick hur fina kläder som helst av en granne som inte behövde dem till sina barn nå längre. Bland annat innehöll påsen 3 st vinterjackor lagoma till nästa vinter plus en massa klänningar (och det tyckte mina barn var jäääättetråkigt) och tröjor. Vi har det ganska bra vi! Och nu har även barnen en välstädad och rensad garderob. Har jag tur så fortsätter den vara välstädad i en vecka till.

Imorgon är det städning och streetdance som gäller.

Bakningen

En bild på fikat som vi gjorde. Tycker det ser lite ut med tanke på den tid det tog. Gott var det iaf!


Har varit hem till föräldrarna idag och fick även träffa båda storasystrarna. Gillaknappen intryckt!

Nu lockar sängen enormt mycket. Godnatt!

Bakdag

Dagen började med en promenad till mitt baksällskap. En lång promenad. Hade inte varit lika lång om jag inte lyckats gå en omväg. Konstiga gångvägar här, man kan inte följa skyltar till det stället man ska för då blir det längre. Knäpp stad! Blev väl kanske en mil och det är ju inte illa!

Sen var det bakning för hela slanten. Vi är ganska duktiga på att baka tillsammans. Kanske vi ska starta ett konditori när vi är färdigpluggade? :)

Det blev fudgekakor, drömmar, drömtårta, mockarutor, muffins och marängkaka.
Gott gott!


Shoppat

Idag har shoppat! Händer inte ofta men kul var det! Hittade t.o.m två jackor, köpte dock bara en. Helt otroligt, var inställd på att inte hitta en enda snygg jacka till bra pris. Är alldeles för snål för att lägga en massa tusenlappar på en jacka.

Blev en sådan, fast i typ mörkgrå. Om man klickar på bilden ska den bli större. Tror jag iaf. Har lånat bilden från stadiums hemsida då jag fortfarande inte har idats läsa instruktionsboken till videokameran.

Shoppade även på H&M plus att mitt H&M paket hade kommit. Var tvungen att rensa ut från byrån för att få plats med det. Påminn mig nästa gång jag säger att jag inte har något att ha på mig att det inte stämmer! Jag har ganska mycket kläder. Bara det att jag inte hittat dem. Nästan alla kläderna var ju jättesnygga också. Attans! Blir ju så dyrt då! Blir iaf ett plagg som åker tillbaka plus ett par solbrillor i modell jättestor. Och då menar jag verkligen jättestor! Haha, man fick sig ett gott skratt iaf när man kollande sig i spegeln :P

Har haft en jättetrevlig dag med en något motvillig vän på stan. Haha, men det är inte så roligt att gå på stan med mig. Men det finns värre, tro mig! Du tar inte åt dig nu va S? ;) Fortsatt trevligt med middag och efterrätt.

Gillar middagar. Och då menar jag middagar som man äter ihop ett gäng. Önskar så att man hade bott större så hade det varit enklare att få plats. Hoppas hoppas att vi kan bo i hus någon gång inom den närmsta framtiden. Om nu allting går som jag vill så :)
Då hade jag inte behövt rensa ut kläder heller för att få plats med nya ju.

Stan + middagsbesök

Blir en sväng på stan med vän idag. Måste hitta mig en vårjacka. Förhoppningsvis på H&M eftersom jag har kuponger dit. Dert gäller att snåla :)

Sen kommer hennes karl hit efter han slutat och då ska vi äta lite finmiddag! Eller ja, tacos. Kanske inte fin men godmiddag då! Ska bli trevligt!

Men först ska jag åka till coop och panta alla burkar som tar upp plats på vår "stora" balkong. Kanske man ryms där sen. Ska torka av bordet och stolarna också. För nu är det vår!!!!


Streetdance

Ja, det har jag testat idag :) Roligt att prova nya saker. Ont att prova nya saker. Har blåmärken lite överallt och en svullen fot. Inte bra att kasta sig ner på golvet, snurra runt och sedan försöka ställa sig upp smidigt. Hrmm, smidigt går väl att diskutera, för ungefär alla i rummet utom instruktören :P Var inte så jobbigt som jag trodde dock. Mest svårt att hänga med i koreografin. Det går snabbt.

Nu har jag fått information om hur man ser till att folk inte kan sno ens bilder genom att låsa högerklickning. Tack Jullan! Kanske jag snart börjar lägga ut bilder då. Iofs så kan det vara en fördel att skaffa en kamera också. Med min mobilkamera på hela 2 mpixel är det svårt att tyda vad tusan som befinner sig på korten. Det kan var en säl eller en valross. Nä men titta det var ju jag!
 Man kan ju knäppa med vår videokamera men inte ids man ha med sig en sån överallt. Och inte ids jag slå på den hemma heller. Eller rättare sagt, inte ids jag läsa instruktionsboken så att jag kommer på hur man gör för att knäppa kort med den.

Nu är det dags för natti natti sängen!

Phew

Mötet blev som inte riktigt av. Saknades både distriktsköterska och bistånshandläggare från pa. Blir ett nytt möte nästa vecka istället. Känns skönt att allt är uppstartat iaf.

Känns iaf bättre idag än det gjort de senaste dagarna. Bortsett från smärtan efter träningen igår :P Men det ska ju kännas!

Åh vilken tur jag hade när jag skjutsade storasyster till bussen. Missade körförbud skylten som tydligen gäller en stor del av smedjegatan. Var som tjorvigt och dåligt skyltat. På en sådan trafikerad väg borde det vara större skyltar. Jaja, polisen stod ju minsann uppe på backen vid trafikljusen och stannade alla bilar, vilket var en hel del. Hade sådan tur att jag slapp böter. Haha, han tyckte nog att jag såg förvirrad ut. Eller att vi var så söta ;) De hade redan skrivit ut 40 böteslappar á 1000 kr. Bra sätt att tjäna lite pengar till stadskassan. Tycker att det kanske hade varit en bättre ide att stå där nere och dirigera bilarna rätt istället. Tordes dock inte säga nåt om det för då hade han nog ångrat sig.

Funderar på om jag ska göra min blogg mindre anonym. Har som inte bestämt mig ännu. Därför skriver jag inte ut namn eller lägger ut bilder. Förresten min kära systerdotter, hur gör man för att få så det inte går att hägerklicka på bilderna? Såg att du gjort det med oflit :P Om jag lägger ut bilder på mina barn så vill jag inte att någon ska kunna sno dem.

Vilket pass

Körde step up som sagt tidigare. Åh herregud är väl bästa sättet att beskriva det. Nog var det nära att jag krälade därifrån. Åh herregud! Tål att upprepas. Så jobbigt var det. Kommer nog att köra det igen. Jag vet, självplågeri men ändå, det måste ju ge mycket. Vill man bli smal så är det bara att bita ihop. Och nog ska jag!

Funderar fortfarande mycket på mamma. Svårt att släppa det men är väl ändå inte så konstigt heller. Bara att ladda med tjurighet till imorgon. Min och min fars tjurighet kombinerad borde väl räcka en bit iaf :P Blir inte ensammen iaf och det känns skönt. Vi blir tre stycken, förutom mamma då, som ska övertala folket att mamma är i behov av mycket tillsyn.

Har även kommit fram till att jag ska skippa tentan på måndag. Min koncentration på anatomi är ungefär lika med noll just nu. Ingen ide. Gör omtentan istället i augusti. Känns skönt att jag bestämt mig och betyder iaf lite mindre stress just nu. Min mage har börjat säga ifrån igen så mindre stress är behövligt just nu.

Nu är det soffläge som gäller för hela slanten för första gången på hela dagen. Skööönt!

Hmm

Nu har jag varit i skolan i en timma och inte lyckats få fram skolböckerna ännu. Har mest suttit och googlat och funderat på olika alternativ för mamma. Vårdplanering är inbokad till imorgon och det blir jag som ska vara med på det. Vet inte hur det ska gå. Vill inte sitta och prata om allt när mamma är med. Hon kommer att bli jätteledsen och kränkt då. Hade helst av allt haft mötet utan henne. Usch vad jag gruvar mig. Måste tänka på att det är nödvändigt. Situationen som är just nu är ohållbar.

Svårt att fokusera på pluggning när det snurrar så många tankar i huvudet. Och inte har en enda av dem med fysiologi och anatomi att göra :(

Pratat

Nu har storasyster pratat med kommunen. De har tagit bort anhörigvård. Alltså att man som anhörig blir anställd av kommunen. Hon kan fortfarande bli beviljad insatser men då i form av hemtjänst eller personlig assistent anställd av kommunen. Man kan visst även gå genom försäkringskassan och söka bidrag. Måste kolla upp mer om det. Får väl se hur det blir.

Måste försöka släppa tankarna på det här nu i några timmar iaf. Svårt men måste försöka. Resten av dagen bjuder på en sväng till skolan. Måste verkligen plugga till tentan. 5 dagar kvar. Usch. Blir träning också, step up. Puh. Haha, det kan man kalla prövning. Nu lär det märkas om den tidigare träningen gett resultat eller om jag kommer att kräla hem efteråt :P


....

Hälsade på mamma på lassa idag. Så otroligt jobbigt det är att se henne när hon får svårt att andas och blir panikslagen. Även fast det går över ganska snabbt och hon andas ja inte normalt för det gör hon ju aldrig men bättre iaf. Ville inte alls åka hem. Vill aldrig åka hem från mamma. Skulle allra helst flytta in hos dem till ett hus bredvid. Vet att alla vi syskon skulle göra allt för mamma. Hon har alltid gjort det för oss. Är så mycket vilja men samtidigt en känsla av maktlöshet. Vi kan inte få henne frisk, hur mycket vi än skulle vilja det. Åh, det går inte att förstå hur mycket jag vill det! Vi vill det!

Imorgon blir det telefonsamtal från syster till kommunen så får vi se vad som händer. Googlade lite och hittade detta:

9 § Insatserna för särskilt stöd och service är

1. rådgivning och annat personligt stöd som ställer krav på särskild kunskap om problem och livsbetingelser för människor med stora och varaktiga funktionshinder,
2. biträde av personlig assistent eller ekonomiskt stöd till skäliga kostnader för sådan assistans, till den del behovet av stöd inte täcks av beviljade assistanstimmar enligt lagen (1993:389) om assistansersättning,
3. ledsagarservice,
4. biträde av kontaktperson,
5. avlösarservice i hemmet,
6. korttidsvistelse utanför det egna hemmet,
7. korttidstillsyn för skolungdom över 12 år utanför det egna hemmet i anslutning till skoldagen samt under lov,
8. boende i familjehem eller bostad med särskild service för barn eller ungdomar som behöver bo utanför föräldrahemmet,
9. bostad med särskild service för vuxna eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna,
10. daglig verksamhet för personer i yrkesverksam ålder som saknar förvärvsarbete och inte utbildar sig. Lag (1997:723).

9 a § Med personlig assistans enligt 9 § 2 avses personligt utformat stöd som ges av ett begränsat antal personer åt den som på grund av stora och varaktiga funktionshinder behöver hjälp med sin personliga hygien, måltider, att klä av och på sig, att kommunicera med andra eller annan hjälp som förutsätter ingående kunskaper om den funktionshindrade (grundläggande behov).

Den som har behov av personlig assistans för sina grundläggande behov har även rätt till insats enligt 9 § 2 för andra personliga behov om behoven inte tillgodoses på annat sätt.

Som kostnad för personlig assistans enligt 9 § 2 anses inte i något fall ersättning som den enskilde själv lämnar

1. till någon som han eller hon lever i hushållsgemenskap med, eller

2. till en personlig assistent för arbete som utförts på arbetstid som överstiger den tid som anges i 2-4 §§ lagen (1970:943) om arbetstid m.m. i husligt arbete. Lag (2000:1030).

9 b § Insatser enligt 9 § 2 avser tid efter det att den insatsberättigade har fyllt 65 år endast om

1. insatsen har beviljats innan han eller hon har fyllt 65 år, eller

2. ansökan om sådan insats inkommer till kommunen senast dagen före 65-årsdagen och därefter blir beviljad.

Insatser enligt 9 § 2 får dock inte utökas efter det att den insatsberättigade har fyllt 65 år. Lag (2000:1030
).


Aj aj

Vad det gör ont i kroppen. Träningsvärken efter skoterslitning och vattenplumsning är ett faktum. Känner mig som 80 år minst varje gång jag ska resa mig upp. Vadå, hålla sig ung av frisk luft. Snarare så att en heldag ute i friska luften åldrar en sisådär 50 år. Kolla bara på mig. Har absolut inget att göra med att jag är otränad heller. Inte. Nix. Nej. Kan det omöjligt vara.
Ska försöka he mig ut med barnen en stund. Tur att man har en liten slö flicka så att man slipper gå så fort. Bara att skylla på henne då :P

Annars så försöker jag plugga men har mycket annat i tankarna. Måste ta mig i kragen. Tenta på mindre än en vecka. Megabauta tenta dessutom. Hade lätt kunnat byta med någon just nu.

Min ena storasyster ska ringa till kommunen och höra om anhörigvårdnad. Jag tror att vi kom överens om det igår. Ska prata med henne ikväll och är det så att jag trodde fel så ringer jag imorgon. Har funderat om möjligheten annars att vi syskon turas om att vara med henne eller om det skulle gå att jag blir anställd av kommunen för att vara med henne när pappa jobbar. Vet inte om det funkar medan man pluggar men eftersom jag pluggar distans så hade det kunnat vara en bra ide. Då får jag umgås med mamma, pappa få komma ut mer samtidigt som jag kanske hade kunnat fortsätta plugga utan studielån. Tentaperioderna hade nog dock blivit stressiga. Får fundera lite mer om det och duskutera med pappa och storasyskon. Ingen ide att diskutera det med mamma för enligt henne så är hon ju inte då himla sjuk och skulle säkert klara sig själv. Vilket hon inte gör. Kan inte vara lätt heller att inse att man är sjuk när man varit så aktiv som hon varit. Förstår att hon inte vill inse. Svårt bara för oss i familjen att inse.

Nu håller barnen på att byta om till klänning. Istället för att ta på sig mer kläder tar de alltså på sig mindre kläder. Flickor. Dags att stoppa dem och bege sig ut i värmen :)

Mamma

Min mamma måste vara den mest underbara människa som finns. Så mycket som hon ställt upp i tid och otid speciellt för vår familj, men även för andra. Känns som att man har så mycket att återgälda. Nu när hon är sjuk och inte orkar så försöker vi göra vad vi kan för att underlätta våra föräldrars liv. Känner mig ändå otillräcklig! Vill så mycket! Nu innebär mammas sjukdom att hon ligger inne på Sunderbyn då hon haft så jobbigt med andningen. Det är så otroligt jobbigt att se mamma som hon är nu. Den mest vitala kvinnan som alltid var på språng har förvandlats till en mycket trött och orkeslös kvinna. Hon klarar sig inte längre själv. Pappa ser till henne dygnet runt. Nu har dock problemet infunnit sig att han kommer att vara borta hela dagarna. Funkar inte att lämna mamma ensam hela dagarna. Hon skulle med största sannolikhet då lyckas ramla eller om oturen är framme elda upp huset. Vi har diskuterat om anhörigvårdnad, alltså att pappa blir anställd av kommunen som personlig assistent. Det är ju det han varit i större och större utsträckning de senaste åren. Någon av oss ska ringa till kommunen och höra om möjligheten. Gissar på att det säkert kommer att vara problem då hon inte är rullstolsbunden och kanske bedöms klara sig själv. Vilket hon dock inte gör. Ska nu inte ta ut något i förskott men när man haft med kommunen att göra så blir man skeptisk.
Känns så orättvist. Vill att mina föräldrar ska leva det liv de förtjänar, vilket är det bästa!

Nu fick jag skriva av mig lite. Med betoning på lite. Är så mycket som snurrar i huvudet och det är så otroligt svårt att göra det abstrakt och få ned det i skrift. Jag tänker på hur jobbigt det är både för mamma och pappa för självklart har pappa även han en stor del i mina tankar. Vill avlasta honom så att han ska känna sig fri att göra något. De är ju så unga ännu. Känns som att tiden inte räcker till. Vill ha mer tid...

Resten av påskhelgen

Ja, den firades i stugan med svärföräldrarna. Påskdagen kan man väl kalla en minnesvärd dag. Vi tog en sväng med skoter och pulka som slutade med att skotern fastnade i drygt knähögt (dålig på att avgöra mått, men kanske kan vara en halvmeter) vatten. Blev till att slita i skotern sisådär 20 gånger eftersom varje gång den kom lös så fastnade den igen efter ung 20 meter. Mjölksyra. Till slut ledsnade vi och promenerade till fastlandet i samma vattensörja. Hej foglossning. Kan omöjligt svgöra avståndet men kände som 3 mil minst. Självklart var det ju inte det. Kanske var 1 km.
Om jag jämför det jobbigaste gympasset jag någonsin varit på så är det ingenting i jämförelse. Måste ju ha förbrännt hur mycket som helst. Man måste ju se det positiva i eländent :P Sen var jag ju då tvungen att återställa förbränd energi med påskgodis. Attans karaktär. Hade säkert kunna tappa flera kilon :D

Trevlig påsk iaf. Sämre avslut dock. Återkommer senare när barnen behagat somna.

Maaaaat!

Idag har jag ätit. Och ätit lite mera. Sen har jag faktiskt ätit ännu mer. Kommer att rulla härifrån sen :P
Men gott var det. Rökt aborre och strömming. Grillad korv och pinnbröd. Kycklingwok och ris. Sen har jag ju klämt in lite godis här och var mellan jag ätit. Haha, hur har jag hunnit egentligen. Bara att konstatera att jag har ingen framtid inom svältasig branchen. 

Har till och med hunnit städa ur kylen, vara ute i solen och köra lite skoter. Nu snackar vi dock lite, kanske 500 meter. Max. Men nu kan jag iaf säga att jag kört skoter under påsken. Det måste man. 
Mina sörflickor har gjort en snögubbe med keps. Lite lik morfar faktiskt :) 

Lurardagen

Är hemma hos föräldrarna nu och det känns verkligen som hemma. Känns nog mer som hemma än vad mitt hem sedan snart 6 år tillbaka gör. Här finns tryggheten. Kära syster är här med sin gubbe också. Tycker om att sitta och surra på här med dem. Blev lite kexmedostintag såhär på kvällen med ungefär 2 droppar vin. Var inte alls sugen på alkohol. Vad har hänt? Haha, ett glas vin brukar väl ändå kunna slinka ner. Körde på pucko istället. Ungefär en liter. Kanske lite mer än lagom.

Imorgon vankas det utevistelse och rökt aborre. Jag klagar inte. Kanske blir att grilla lite korv och pinnbröd också. Klagar inte över det heller. Hemma är som bra!

Bra att ha ett inlägg med rubriken lurardagen som inte ens innehåller en tillstymmelse till lureri. Bristande fantasi. Har inte lurat någon enda idag. Skyller på puckon.



Rättvisans frukt


Bilderna är lånade från H&M.
Här är LITE av det jag beställt iaf. Hade svårt att bestämma mig för vilka solbrillor jag skulle ha så jag tog två. Samma problem med skorna, men å andra sidan, kan man verkligen ha för många skor?!

Just me

Startade bloggen för länge sedan utan att skriva ett enda inlägg. Hmm, trodde att den skulle vara borta men inte. Kanske man borde prova skriva en rad nu och då iaf :)

Skulle vara sååå duktig och träna idag på morgonen. Sen tänkte jag även göra stan. Händer inte ofta trots kort avstånd. Såklart ska det då vara så snorhalt att all trafik är lamslagen. Nä, det är nog inte meningen att jag ska spendera en massa pengar på säkerligen onödig shopping. Lade iaf in en monsterorder på H&M bara för att trösta mig :P Gubben fick ungefär 0 grejer, flickorna kanske 4 var och jag fick nog ungefär 30 grejer. Här lever vi i jämlikhetens och rättvisans tecken :D

RSS 2.0