Tisdag

Trevligt att höra att man är saknad här storasyster :) Har väl helt enkelt inte sådär jättemycket att skriva om. Spenderar ganska stor del av tiden här hos mamma och pappa.  

Igår var vi ju faktiskt till hägnan med barnen så att de fick se lite djur och äta den obligatoriska glassen. Härligt väder var det! Sen var det ett berg av tvätt som väntade när vi kom hem och som åtgärdades efter ett stort intag av våfflor med grädde och sylt. Mmmm!

Midsommar spenderades för min del hos mamma och pappa hela helgen. Guben och barnen var midsommarafton men åkte sedan vidare till stugan. God mat och trevligt sällskap hela helgen. Klagar inte :) Och tänk att jag tom med får betalt för att ha trevligt ;)

Jobbar här till torsdag kväll och är sen ledig ända till söndag. Får se om det blir nå party när det är stadsfest här. Roligaste helgen på året i den här staden så det är bara att passa på. Såg till att vara ledig utifall att iaf. Lätt bra att göra sitt eget schema.


Humörsvängningar

Skitdag igen. Ska det vara varannan dag eller? Dagen började med diskussioner. Dessa eviga diskussioner som inte tar en någon vart. Även om det är jag som startar dem eftersom den andra parten helst undviker det.

Är hos mamma nu. Arbetar. Mitt humör verkar ha smittat henne ett tag också. Nu är vi dock båda på bättre humör.

Hade även besök av en gammal vän. Trevligt och fick mig definitivt på bättre humör. Har som mycket att prata om fast vi inte träffas så ofta eller kanske tack vare det.

Sova med mamma inatt. Hoppas det blir nå sova då :P

Återfunna

De försvunna skorna är återfunna. En liten flicka som hade kommit hem med alldeles för stora skor.

Idag är en mycket bättre dag. En tur till föräldrarna och en träff med enhetschefen gjorde susen. Bättre lön än vad jag trodde. Känns bra att ha fått svar på alla frågor. Ska pyssla lite med schema sedan.

Många som ska gifta sig i sommar. Tror prinsessbröllopet har smittat av sig lite. Blir väl iaf ett bröllopsbesök i sommar. Det är så vackert. Problemet är ju då kläderna. Man får ju inte ha svart på sig. Vem tusan har kommit på det?!? Jag äger knappt något som inte är svart. Inte rött heller för då har man visst varit med brudgummen. Kanske inte så populärt.

Hoppas mitt ganska goda humör behagar infinna sig även imorgon.

Födelsedagsfirande

Kalas idag på leklandet bjuden av en flicka på deras dagis. Mycket uppskattat av flickorna. Borde vara där oftare. Om det inte vore min bacillskräck och enorma rädsla att drabbas av magsjuka skulle vi nog vara det också. Kanske är i behov av hjälp. Seriöst alltså. Sååå farligt är det ju inte. Men det finns faktiskt ett namn på om man har fobi för magsjuka, eller egentligen fobi för att spy. Kommer inte ihåg det för tillfället men jag lovar, jag ljuger inte. Slutade mindre trevligt när vi vid hemfärd upptäckte att stora flickans hello kitty-sandaler är väck. Borta. Hittade dem ingenstans. Tror nu inte att de är stulna utan mer av olyckshändelse medpolckade av något barn som kanske har likadana bara inte på sig dit och då har lyckats lämna kvar sina andra skor. Känns inte som att ett par använda och skitiga sandaler är särskilt stöldbegärliga. Är ju inte Gucci direkt. Surt ändå. blir väl till att köpa ett par nya sandaler vilket inte känns så där jätteroligt när man har kort om pengar tills lönen börjar rullar in.

Annars är jag mest trött. Vill bara sova hela dagarna. Så sjukt trött och fattar inte varför. Humöret har heller inte varit det bästa. Allt känns bara uselt idag. Blä blä blä.

Bröllop

Nu är de gifta. Ja, bröllopet som alla pratar om. Antingen gillar man det och sitter klistrad framför tvn fällandes en tår eller så tycker man det är skit att våra skattepengar går till det. Jag lutar nog mer åt det sista. Ganska mycket mer åt det sista. Fint brudpar var det åtminstone. Slog på tvn för ungefär 15 minuter sedan för att se på tårtan (bra av mig va S?) Och det passade ju bra att det då snart är slut. Skulle för allt i världen inte orka sitta och se hela dagen. Jag som inte ens klarar av att se sagan om ringen filmerna för att de är för långa.

Har varit hos svägerskan med stor familj. Livat som vanligt. Trevligt som vanligt också. Tycker om henne, klar favorit i hans familj. Ärligt talat är väl inte konkurrensen så stor :P haha.

Äsch verkar inte som att det någonsin tar slut så då stänger jag av tvn istället.

Yay!

Har varit på allmän information för alla som ska jobba för socialförvaltningen. Blev positivt överraskad faktiskt. En urkul teater spelad av hotta grabbar från Skellefteå bland annat. Kanske man skulle flytta till Uschviken :P Haha. Träffade dessutom en gammal arbertskamrat från EM som jag inte sett på snart 2 år.

Fick även besked på de 2 tentorna. Godkänt på den första vilket jag är mycket nöjd över eftersom jag öppnade den 800-sidors tjocka boken ungefär en vecka innan tentan och var dessutom extremt tankspridd den veckan jag pluggade. Ännu mera nöjd efter den andra och sista tentan för terminen. Ett halvt poäng fel. Vi var 4 stycken som lyckades med det! Kände att det gick bra men var ändå säker på att det var några poäng som fattades. Känns otroligt bra att så inte var fallet. Yay mig! Lyckad dag det här!

Imorgon bär det av till sunderbyn med mamma för prover.

Nu ut med flickorna och cykla innan sängtajm.

Cykla

Min stora flicka har länge påstått att hon kan cykla men varje gång hon sätter sig på sin "stora" cykel så har det inte funkat. För några dagar sedan tog vi då istället fram den lilla cykeln och då trampade flickan iväg med ilfart. Inga problem alls. Sista gången jag inte tror på henne. Haha, hon har ju kunnat cykla länge bara att hon blir lite feg när hon sitter på en cykel där hon inte når ner ordentligt.

Det bästa på veckan, nu är det äntligen färdigt med att mamma får 76 timmar pers ass. Nu väntar vi bara på tisdag när enhetschefen ringer upp så vi svar på en del frågor och kan klara upp hur allt ska delas upp. Känns verkligen som att äntligen äntligen. Tråkigt bara att jag redan hunnit ta på mig jobb denna sommar. Hade såklart hellre jobbat hela sommaren hos mamma som pers ass. Nu kommer jag ändå självklart att jobba även där i sommar.

Fortfarande svårt att ge upp huset. Det hade förenklat så otroligt mycket att bo närmare nu. Vet inte hur jag ska kunna övertala honom.

Cykeltur och promenad igår samt cykeltur idag. Sommar och minskande utbud på gym leder till annan träning. Och lite ont i rumpan. Första cykelturen för säsongen. Mindre ont än tidigare år dock när jag nästan gått hjulbent och sett ut som att jag *cencur* efter första cykelturen. Kan nog tacka spinningen för den relativt lätta smärtan.

Nu ligger jag i soffan och latar mig och har planer på att se Hairspray på 4an. Nä, jag har inte sett den. Dåligt. Har velat se den länge. Nu ska jag göra det!

Nationaldagen och mammas födelsedag

Usch vad det är jobbigt att se mamma så dålig. Går inte att beskriva hur ont det gör att se henne så här. Att vara 65 och knappt kunna göra något själv. För så är det. Just nu kan hon inte göra mycket på egen hand. Ingenting funkar just nu. Inte resa sig upp, inte gå, inte sätta sig ner, inte alltid få fram rätt ord, inte alltid förstå orden. Praktiskt taget ingenting. Vad är det som gör henne så här?? Varför kan ingen svara på det. Kommer det att bli bättre? Eller kommer det bara att bli sämre?

Tänker på vänner och familj som har det svårt också. Varför kan inte livet bara vara lätt? Varför blir det aldrig som man vill? Ibland vill man bara kunna stänga av. Inte tänka, inte känna. Bara vara. Känns som att det är en jobbig tid framöver för mig och för många andra.

Dags att sova. Mamma imorgon, tror att det blir att jag stannar till dagen efter för att ge pappa lite avlastning. Ingen orkar att aldrig få sova. Han drar det absolut tyngsta lasset och i längden orkar man inte det.

Tenta imorgon

Fattar inte hur jag kan lyckas dra på mig feber när jag ska göra tentan imorgon. Har hänt en gång tidigare den här terminen när jag hade 2 tentor på samma dag. Hände när jag skrev teoriprovet till körkortet också för många år sedan. Bara att bita ihop, ladda med panodil och hoppas på att huvudet klarnar upp. Ok, det är ju inte hög feber men iaf lite har jag fått nu på kvällen. Och ja, jag är gnällig och måste få påpeka att det är synd om mig :P Har redan lyckats somna 4 gånger under pluggandet ikväll. 

Mamma har varit på lungröntgen idag och de hittade något på ena lungan. Så nu ska hon tillbaka igen på datortomografi. Hoppas vid gudarna att det inte är något. Sist var det ju inte det så det kanske är likadant nu. 
Nu vill jag bara att mamma ska slippa vara sjuk. Det värker så i hjärtat att se henne så här.
Igår var Lss-handläggaren där och vi räknade ihop till 75 timmar/vecka så hoppas att hon nu blir beviljad det eller åtminstone 65.

Mycket att tänka på som vanligt och skönt att snart slippa tänka på skolan iaf. Imorgon kl 11 har jag förhoppningsvis sommarlov!

Money money money

Två pluggdagar till sen är det sista tentan för terminen. Vill åka iväg någonstans på semester när jag äntligen ska vara ledig lite. Inte det lättaste dock när man fick 4000 i studielån sist och ingen lön förrän förrhoppningsvis i juli. En sjukskriven karl och en hel del drös med räkningar som just är betalda. Det ekar ganska tomt på kontot. Han ska iaf på arbetsintervju imorgon så då kommer det ju in mer pengar om det nu går vägen. Det usla är väl att då har vi ju gott(?) om pengar i slutet av sommaren men ingen tid att kunna resa bort. Tid och pengar är något som alltid på något vis lyckas kollidera. Iofs när vi har gott om pengar så är vi ju så präktiga att vi brukar amortera extra på lånet istället istället för att resa. Haha, vi kommer aldrig att komma oss iväg någonstans.

Imorgon bär det av till mamma och hålla henne sällskap. Lss-handläggaren kommer så att vi ska diskutera tid eftersom hon är beviljad personlig assistens! Nu återstår då alltså bara att bestämma hur många timmar. Nu är det äntligen snart färdigt.


RSS 2.0