Grattis

Grattis duktiga storasyster till examen! Det har du gjort riktigt bra!

Annars då förutom att titta på min syster när hon fick sitt diplom så har vi varit på en utställning i dtadsparken från dagis. Bilder och teckningar med vattentema som alla stadens dagis har gjort. Dessutom sång och fika. Barnen trivdes väldigt bra där! Sen blev det en sväng till bilutställningen och eftersom att de alltid åtföljs av crusing så lär det väl bli en sväng på stan ikväll och se om man ser nå fina bilar :)

Veckan har varit fullbokad. I onsdags var jag som sagt hos min mamma, sen i ilfart hem och proppa i sig mat, sen vidare till min vän S som fyllde gammal ;) för att senare på kvällen på nattbesök av en gammal vän.

Torsdagen började med ett möte med min arbetsgrupp som jag kommer att jobba med i sommar. Kommer bli bra fast nog har de skrämt upp mig lite. Haha. Ska hursomhelst bli skönt att var ledig betydligt mer än vad jag varit tidigare. Är inte värt pengarna att jobba ihjäl sig hela sommaren när man egentligen skulle behöva vila lite efter skolan. Efter mötet vandrade jag upp mot stan och träffade min kära systerdotter med lillgrabb. Vi strosade lite på affärer och åt god lunch. Promenerade hem och satt med näsan i böckerna ett tag tills det var dags för bio kl 21. Så dålig film, kommisarie späck, känns bra att man inte spenderade nå pengar på den iaf. Hade kanske uppskattat den mer om jag var 11.

Blev en dag med min lilla mor i fredags också. Efter det en härlig kväll tillsammans med S:en :) Vi såg bio, denna gång en bra och efterlängtad (gäller nog alla av de kvinnliga könet) film nämligen Sex and the City 2. Tyckte den var jättebra och mer som man kan relatera till än tidigare när man har barn och samma karl sedan många år tillbaka. God och billig! middag efter det och som avslut en cider på baren. Sånt här borde man göra oftare!

Nu håller flickorna på att tjata ihjäl mig om att de vill åka och se raggarbilar så det är väl bara att he sig iväg!


10 dagar

Försöker hålla efter med pluggandet för att undvika det där sistaminuten INTENSIV plugget i slutet innan tentan. Vet inte om man egentligen någonsin kan undvika det men det är ju värt ett försök. 10 dagar kvar av plugget sen är det sommarlov!

Imorgon blir det att vara med mamma sedan kommer en vän och ska sova över här. Blir roligt. Träffar henne inte så ofta.

Vet inte vad man ska säga om mamma. Hon har varit ganska dålig senaste tiden och det resulterar i ungefär ingen sömn för pappa. Önskar så att jag kunde hjälpa dem båda. Vet bara inte vad jag ska göra. Allt känns otillräckligt. Blev ju inget hus heller. Såg det som iaf en bättre möjlighet till att kunna hjälpa dem. Vet inte riktigt hur jag ska komma över att så blev inte fallet. Är besviken. Väldigt besviken.
Funderar mycket precis som alla andra i min familj. Känns så otroligt orättvist att vår underbara mamma ska vara sjuk. Varför kan inte hon få vara som 65-åringarna som njuter av sin pension, springer på gym för att hålla sig i form och påtar i trädgården eller passar på att resa. Orättvist är vad det är!

Söndag

Nu äntligen är tentan över. 2 veckor kvar till nästa. Suck. Vill ha sommarlov nu!

Var till föräldrarna igår. Vet inte vad det är för något med mamma. Något står inte rätt till men jag förstår inte vad det är. Ska ringa och prata med VC imorgon så får vi se vad de säger. Kan ju vara så att hon lider av någon infektion. Jag vet inte. Blir mycket funderande om både mamma och pappa. Funkar inte som det är nu.

Annars så är jag mest trött som vanligt. Inte så att jag sover för lite egentligen. Mer för att mitt huvud är trött, eller hjärnan kanske man ska säga.

Min stora flicka har tappat sin första tand. Oj vad stolt hon blev, och oj, vad ledsen lillasyster blev för att hon inte hade tappat någon tand. Är inte lätt att vara liten :P

Har så otroligt fullt upp och mycket annat att tänka på just nu som jag inte känner att jag vill skriva om här. Orsaken till varför det är så usel uppdatering här i bloggen.

Positivt då, ja lite iaf. Har fått nattjobb som pers ass. Det jag ville. Och jag har ett bra schema. Och framförallt jag är ledig under stadskalaset här så jag kan se Twisted Sister. Wieho!! Sommaren är räddad.


Trött!

Är sååå trött. Lite roligt att en som knappt jobbat nå på flera år behöver få vila upp sig medan jag som inte varit ledig ens en liten vecka på flera år inte behöver det. Har tänkt igenom de senaste 7 åren typ och blir bara irriterad och sur. Borde jag inte fattat tidigare? Man kan tycka det.

Äsch bara att dra nåt gammalt över huvudet som mamma brukar uttrycka sig.
Ska göra det efter jag pluggat i sisådär många timmar till. Har ungefär 600 sidor kvar att läsa och tentan är på fredag. Tur att det finns snälla människor som ställer upp som barnvakt så att jag ska kunna plugga när det finns andra som inte tänker efter innan de gör något. Uppskattas väldigt mycket så att ni vet! Får återgälda det någon gång när er parvel kanske blivit lite större alternativt känner mig lite bättre :)


Tandlös

Ja inte jag då men min stora flicka kommer snart att vara det. 2 lösa tänder har hon! Känns verkligen att hon är stor nu. Åh, vad hon kommer att vara söt utan tänder :)

Går mot strömmen och äter tacos på en torsdag istället för fredag. Världens bästa "snabbmat" (mat som får snabbt att göra alltså, inte färdigköpt)

Gårdagen var fullbokad. Först var det möte med mamma och sedan höll jag henne sällskap :) Sen var det bara plugga plugga plugga. Fördjupningsarbetet om stroke skulle vara färdigt idag. Och det blev det. 12 hela sidor. Ungefär dubbelt som de övriga inlämnade arbetena. Den som ska opponera på mig lär inte bli glad :P

Imorgon ska vi ge besked angående huset. Åh, vad jag vill ha! Var där igår och fotade en massa. Verkligen ett mysigt hus. Om bara gubben också kunde det. Eller överhuvudtaget se något positivt med det hela så hade det varit enklare. Vi har alltid haft problem med bostadsfrågan. Blir väl lätt så när man kommer från 2 olika städer. Speciellt när det är grannstäder som har lite fejder med varandra.

Blev en kväll med utelek i sandlådan och "1,2,3 ost". Den har man lekt många gånger i sina dar. Efter det vankades bad för barnen. Först bad i sandlådan och sen i baljan.

Lillgumman har haft otur idag. Hon ramlade huvudstupa från gungan och fick sand ungefär överallt men på något vis mest i munnen. För en stund sen precis innan läggdags lyckades hon ramla på sängramen och träffade precis på det "ondaste" stället. Aj aj aj. Blödde lite gjorde det med. Nu ligger hon och sover i soffan som är standarsstället vid sjukdom, i detta fall bara helwittes ont. Detta betyder ju då också att det blir mitt standardställe. Vilket i sin tur betyder att sömnen blir sisådär och alldeles för lite. Vad gör man inte för sina skadeskjutna barn. Finns nog inget man inte skulle göra. Alltid.


Polisstationen

Har varit på polisstation för att beställa ett utdrag från brottsregistret. Ska nämligen jobba natt som pers ass i sommar och då behöver de det. Känns bra att jag fick det även fast det säkert kommer att sluta med att jag får typ världens jobbigaste kund. Jo, det heter kund. Gillar inte riktigt det. Känns som så opersonligt på något vis och det är ju absolut inget opersonligt jobb. Kommer bli bra iaf att inte jobba lika mycket som jag gjort alla andra somrar.

Kalas blev det hos svärfar som fyller år idag. Attans, då betyder det att det inte är länge kvar tills jag fyller år. 27 år. Läge att få åldersnoja kanske. Föör nära 30 nu. Iofs så känner jag mig som 70. Streetdancen ikväll gjorde att min kropp värker. Haha, ser ut som halta lotta.

Undrar om någon tänkte "vad tusan har hon gjort nu då?" när de läste rubriken :P


Plugg och bodystep

Oh, jag hade nog förträngt hur pass jobbigt bodystep är. Nu kanske jag i framtiden kan komma ihåg det. Det är asjobbigt. Känns som att jag borde lärt mig det, men inte. Kanske 4:e gången gillt då.

Mitt liv känns sååå spännande. Skola och träning. Skola och träning. Matlagning och städning. Ja och sådär fortsätter det. Ibland får man en paus och har roligt med vänner istället som i helgen. Det behövs då och då.
Just nu känns det dock som att jag gärna hade flytt vardagen. Åka iväg och bara vara. Inte behöva tänka på något. Är så mycket att tänka på varje dag.

Dags för sängen och sen en ny dag med plugg och träning. matlagning och städning.

......

Jag har funderingar över hur pass privat jag ska vara i bloggen. Å ena sidan så har jag endast lämnat ut adressen till de som står mig nära. Å andra sidan så finns det en del saker jag inte ens kan säga till dem. Inte när det förutom mig även finns andra personer inblandade att ta hänsyn till.

Därför har jag kommit fram till att inte vara alltför privat utan jag säger bara att just nu känns allt bara.... Får se hur länge min ork kommer att hålla.

<3

Nu är mina älsklingar hemma igen! Åh vad jag saknat dem! Är verkligen tomt när de inte är hemma. Just nu håller jag dock på att bli lite tokig på dem. De somnade i bilen på väg hem från stugan. Undrar när de har tänkt somna ikväll? Inte än på ett tag verkar det som... Om man frågar dem så sover man ju ändå inte på kvällen. Bara på natten. Mina flickor är riktiga nattsuddare.

Fick min sallad från old brodies som jag haft cravings efter lääänge nu! Fick 8! pizzabröd till. Lika gott som jag kom ihåg. Enda salladen jag ätit som nog kan slå den är Zorbas sallad. Åhhh, den är riktigt god. Zorbas sallad och zorbas kebabpizza är nog svårslaget.

Extremt mätt och belåten nu!

Lyxfällan


Sitter och ser reprisen på lyxfällan. Brukar inte se det för jag blir bara så upprörd över hur korkade de är. Vuxna människor. När ska människor sluta leva över sina tillgångar egentligen??
Hon som är med nu tex. 27 år gammal med ett barn och låter hennes mamma betala för henne så att hon ska ha råd att sitta och fika hela dagarna och gå ut på krogen för att sjunga karaoke. Det värsta är väl ändå att hennes mamma har 2! jobb för att kunna det. Hur kan man ens gå med på att ens mamma ska jobba häcken av sig för att man själv ska kunna fika och supa?! Nä, hon borde verkligen skämmas!
Ni ser, inget bra program för mig att se... Har sååå otrolig svårt att förstå hur f*n de tänker egentligen. Tänker de överhuvudtaget?!

Jag kan förstå de som tragglar för att få allt att gå runt pga låga inkomster och höga utgifter som tex ett hus kan stå för, om de har en normal konsumtion. I detta programmet är det ju aldrig så. Här är det alltid med människor som har en ganska hyfsad inkomst och inte skulle ha några problem med pengar om det inte hade varit för att de tillämpar extrem överkonsumtion. En vanlig familj är inte i behov av 3 stora tv:s med surroundanläggning och superstereos. I det här programmet är ju inte fallet så extremt. Handlar nog mer om vardaglig konsumtion av onödiga grejer för några hundralappar varje dag. Några hundralappar varje dag gör i längden väldigt mycket. I hennes fall handlade det om 5500 kr varje månad som hennes mamma skjuter till.

"Mammar är hjältar som jobbar i det tysta" Citat från han programledaren i lyxfällan (den blonda) Charlie kanske?
Säger liksom allt. Så är det bara.

Bakismat tack!

Åh vad jag var sugen på riktig bakismat idag. Inte för att jag direkt är bakis men ändå. Det hör lixom till så här dagen efter. Tyckte en vän skulle köpa mat och komma hit med den. Men inte. Hon var riktigt bakis. Hade tom funderingar om att ringa till vänner i grannstade och fråga om de inte ville komma och hälsa på med en baktanke om att de skulle ha med sig någon flottig mat. Jo, jag hade kunnat gå de dryga 500 metrarna till kinaresturangen. Skulle kunna skylla på regnet men det handlar helt enkelt om min lathet. Hade bilen varit hemma så hade jag bara behövt gå 20 meter. Nu tänker ni men varför inte beställa med utkörning. Hade jag ju också kunnat göra om det inte var så att jag aldrig har kontanter på mig. Då skulle jag alltså behöva gå kanske 600 meter för att ta ut pengar. Ni börjar fatta sammanhanget nu va? För långt! Slö!

Blev det här istället då:



Extra stark chorizo med sallad. Inte direkt jätteflottigt. Funkade ändå. Se där, man behöver inte flottig mat dagen efter. Vad bra att jag vet det nu. Kanske jag lärt mig nu till nästa gång. Känns mindre troligt.

Största delen av dagen har ägnats till att växa fast i soffan. Har dock fått ganska mycket skolarbete gjort så det är inte bara ren lättja som hållit mig i soffan. Fördjupningsuppgiften ska vara klar jättesnart. Och jag är less. Jätteless. Bara 2 år kvar tills jag är färdigutbildad. Åhhh, suck vad det låter länge.
Ge mig lov nu!!

Inte ensammen nå längre

Bestämde mig för att jag inte ville vara ensammen idag så jag spenderade kvällen med vänner och alkohol som på den gamla goda tiden. Inte lika mycket alkohol dock, utan precis lagom. Det finns 2 personer jag kommer att sakna väldigt mycket när/om vi flyttar härifrån och jag har fått träffa båda ikväll. Den ena (kan nästan säga att vi är barndomskompisar, men tidiga tonårskompisar stämmer nog bättre) fick hjälpa mig att fixa håret och den andra som jag bara kännt i några år spenderade jag resten av kvällen med, plus några till. Vi hade jättekul, iaf till en början. Slutade dock mindre bra. Vi satt på en kvarterskrog här i närheten och hade allmänt mysigt. En skum filur satt och kollade på min vän hela tiden (den som jag bara kännt ett tag). När vi sedan skulle gå hem, hon åt ett håll och vi övriga åt ett annat så upptäckte vi att han stod och väntade utanför. Vi fattade misstankar och började strosa åt vårat håll samtidigt som vi höll utkik åt våran väns håll. Mycket riktigt så började han följa efter henne. Vi sprang ikapp henne och ifrågasatte vad han sysslade med samt bad honom gå hem. Han gick då, nervöst, därifrån. mycket obehaglig karl. Det slutade iaf med att vi alla fick skjuts hem av krogens ägare.

Den här staden har alltid kännts otrygg och jag längtar verkligen tills vi flyttar. S***stad är det! Har alltid kännt mig mer otrygg här. Skulle aldrig vilja gå hem själv nattetid. Det som känns tråkigt är ju att jag då lämnar två goda vänner. Den ena vet jag att jag alltid kommer att ha kontakt med. Så är det bara! Vi har varit med om mycket tillsammans och kommer alltid att "dras" med varandra ;) Hoppas att det blir likadant med min andra (och förföljda) vän.

Och, jo, jag vet att jag nu lät lite sentimental och att det kan tolkas som att jag är på fyllan. Men faktiskt så är jag bara lite på fyllan :P och det känns likadant i nyktert tillstånd! Kommer att sakna dem även fast det bara är 5 mil emellan. Hade jag varit riktigt på fyllan så hade nog inte det här inlägget varit läsbart :P

RSS 2.0