Måndag och första (lediga) veckan på sommarlovet

Vilken frekvent författare av blogginlägg ni har här. Eller så inte. Inte så att jag har mer fullt upp än tidigare egentligen. Bara det faktum att när jag inte pluggar spenderar jag mycket mindre tid vid datorn och då blir det ingen "skriva blogg-paus" i pluggandet nå längre. Inte heller så att jag gör ingenting. Nog har det ändå varit ganska fullt upp. Igår var nog den enda dagen och nu menar jag enda dagen på väldigt länge som jag mest slöade. En maskin med tvätt var min enda nyttogöra igår. Annars var det lek och cykling med barnen samt lite huskollande som gällde. Jag gillar att gå på husvisning. Inte för att jag vet om vi ska köpa något men ändå. Nog för att vi nu hittade ett jättemysigt hus med en superfin tomt. Nu var det ju en del renoveringsbehov. Iofs så får man räkna med det om man vill hitta ett hus under miljonen här i Luleå. Titta och fundera kan man ju alltid göra.

Annars börjar vi vara installerade i ett annat hus. Ett hus jag gärna hade bott i under längre tid men som min sambo inte känner samma inför. Över sommaren blir det i vilket fall som helst. Ska nu ta dit lite kläder och kanske lite leksaker så är vi rustade så att vi klarar oss. Har sovit där i 2 nätter och det var inga problem. Jag är ju heller inte den mörkrädda typen. Jag är för trött på kvällarna för att ens orka fundera över om spöken, tjuvar eller diverse annat finns i krokarna. Jag somnar helt enkelt innan några sådana tankar hinner smyga sig på.

Imorgon är det cirkus i Boden. Flickorna vill gå. Jag vill gå. Ekonomin vill inte gå. 1240 kronor kostar det för en familj med 2 vuxna och 2 barn. Hade flickorna varit under 3 år hade det varit mycket billigare. Med Nsd vip får man iaf 30 kronor rabatt per biljett. Vad har vi då. Jo kuriren vip där man inte får någon rabatt. Kostar iofs ändå över 1000. Inte är det billigt att roa barnen under sommarlovet :P

Inge latmask här inte

Latmasken tog inte över. Det blev fönsterputsning. Iaf i hälften av lägenheten. Sen blev jag less. Sen har det blivit städning. Både här och i träsket. Även bilen har fått sig en genomgång både utvändigt och invändigt. Gissa en som är less på städning...
Nu är det bara kvar att diska upp porslinet som jag lånat och få upp det i skåpet tilsammans med övriga prylar samt att bädda sängarna innan vi kan sova där. Kanske trevligt att få dit gardiner också.

Imorgon är Fannys första skolavslutning. Min stora flicka.

På tal om skola så måste jag vara duktig på naturläkemedel. Inte bara fick jag VG utan jag hade tredje bäst poäng. Alltså bara 2 stycken som hade mer poäng än mig. Nu skiter jag i jantelagen. Fyfan vad jag är bra! Jag har jobb, familj och skola. Och jag fixar det så bra! Då blir jag stolt över mig själv. Jag får lön för mödan. För en stund så känns det värt att inte ha något liv :P

Målartagen

Denna dag har varit präglad av måleri, ihopbyggning av några ikeamöbler och lite städning. Självklart har jag varit i sommarstugan och fixat. Som tur är får jag låna praktiskt taget allt som saknas av mammas vän tillika min väns mamma. Underbart! Tackar och bockar!

Sedan jag sist skrev så har det faktiskt hänt en del. Lördagen spenderades i ett blåsigt piteå (långnäs) på streetrace. Barnen trivdes de med. Deras höjdpunkt var godiset och maten dock. Jonas höjdpunkt var nog bilarna. När vi kom hem var vi ofantligt trötta av att vara ute i flera timmar i megablåst.

Ikeamöblerna inhandlades på söndag. Har bara köpt sådant som vi kan ha nytta av här hemma sedan efter sommaren. Förutom ett litet vitt lackbord då. Tycker att 49 kronor kan jag gott ge bort till någon om de skulle vara i behov av ett sedan. Det som var måleriet var en byrå. Ikeas billigste. Med lite färg och kanske nya knoppar så blir den nog jättefin. Färgen jag använde måste vara världens bästa. Köpt för drygt 5 år sedan när vi målade Ellens säng som då egentligen skulle bli Fannys. Inge fel på den ännu. Gick att använda direkt efter endast lite omrörning. Den var ju iofs ganska dyr men nu visar det ju sig att det var väl värt pengarna.

Sitter just nu och funderar på om jag ska orka putsa fönsterna här ikväll. Får se om latmasken tar över eller inte.


En dagens

Nu är äntligen skolan över för den här terminen. Gjorde min sista tenta i onsdags. Sååååå skönt! Som jag längtat efter att lägga undan böckerna. För ett tag iaf. Har en tenta som behöver göras innan nästa termin börjar så det blir nog lite plugg i sommar. Men inte nu den första veckan.

Har varit i Vändträsk hela dagen. Först ett paltkok och sedan städning i huset som vi nu hyr över sommaren. Äntligen blir det av! Även om det bara över sommaren. Ska bli så härligt att slippa lägenheten i några månader. Det bästa är att flickorna kommer att kunna vara hemma också mycket mer. Från midsommarveckan fram till sista juli ska de vara lediga och det hade de aldrig kunnat vara annars. Ännu bättre är att jag kommer att kunna umgås med dem mycket mer än vanligt. Nu kommer jag att bo precis brevid mitt jobb. Jobba hos mamma och samtidigt kunna spendera mer tid med barnen. Känns som att det kommer att bli den bästa sommaren på länge. Inge 2 jobb och stressa som en tok för att hinna allt. Mindre pengar blir det men mycket mer glädje!

RSS 2.0