Jag sa ju det!

Men det är ju det jag säger. Ännu en gång fick jag åka buss på halv biljett. Jag måste ju se ut som 20 *mallig*
Fast nu börjar jag liksom bli lite orolig att jag ser rent utav barnslig ut.

Tog en skön promenad hem efter bussresan. Bara för att komma hem och se Luleå förlora. Men s**t också.
Där försvann husfriden.

Jo, jag vet att jag varit slö med uppdateringen. Blir så när jag inte pluggar lika mycket. Mycket plugg är lika med mycket tid vid datorn är lika med en del pauser med att göra annat för att undvika att somna. Lite mindre plugg är lika med göra en massa annat istället. Idag har en massa annat inneburit hårklippning (jag har alltså varit den som klipper, inte blivit klippt) apotekstur och korvgrillning.

Har lite bilder från helgen som jag så stort hade planerat att lägga upp i bloggen. Har inte ens lyckats få in dem i datorn. Då kan jag istället stjäla en från storasyster.

Den osminkade och inte så smickrande sanningenHemma

Hemma från träsket nu. Spenderat ett dygn med mamsen. Har ju inte kunnat vara där på ett tag nu pga skola och sjukdom.

Har hunnit fixa det näst sista seminariet. Såå skönt att det bara är ett kvar nu. Sen är det givetvis en tenta också. Det slipper vi inte :P

Träffade även en gammal vän idag på en fika på opalen innan det bar av hemåt med bussen. Jag känner mig nästan som en turist i Boden. Haha. Jag är ju ofta i Boden men praktiskt taget aldrig på stan. Hittade en massa "nya" butiker som säkert hade varit där ett år eller så :P Visste inte åt vilket håll man köpte fika i opalen eller vilket håll som var mot gågatan och vilket som var mot coop när jag var därinne i gallerian :D Jösses. Eller så var jag bara virrig. Möjligt.

Förresten så fick jag åka på halv biljett på bussen. Tyckte det blev billigt. Jag säger ju att jag är ung fortfarande. Det är andra gången på kort tid. Så jag är väl kanske runt 20 eller så. Visst låter det rimligt? Nu är det så att ni ska hålla med mig. Visst!!?

Ni höll

Ni måste ha hållt både fingrar och tår för det kändes bra iaf. Borde ha klarat tentan. Måste ha klarat den.

Vila från skolan är det dock inte någe tal om. I övermorgon ska patientfall redovisas och rollspel utföras. Efter de här extremt intensiva veckorna/månaderna (har totalt tappat greppet om tid) så tänker jag inte plugga ens en gnutta i helgen. Min plan är istället att baka till Ellens födelsedag som närmar sig och såklart även ett besök till Vändträsk.

Har för första gången lagt upp annonser på tradera. Har 3 stycken ute. Nu ska jag inte handla utan sälja. Måste sälja ut några produkter från mitt Mary Kay lager som har utgångsdatum i slutet av detta år. Får välan se hur det går. Om man får blodad tand och börjar sälja ut halva bohaget :)

Nu ska jag ha ett snack med min mage om att den inte ska börja bli känslig för laktos igen. Det går inte jag med på.

Håll tummarna

Ok. Nu är det dags igen. Nu får ni hålla tummarna för mig imorgon. Gick ju jättebra sist ni gjorde det, fick ju ett VG. Så nu litar jag på er igen.

Tack för alla grattis till mitt VG förresten! Det känns såååå bra!

Maskerad

Mina fina tjejer har haft sin egen lilla maskerad i dag.

Fanny som säger arrrrghhh som en riktig pirat

Ellen hoppar som en kaninPiraten och kaninenJaaaaaaa

Jaaaaa, jag fick VG i galenisk farmaci!!! Tentan jag gjorde sista februari. Åh så skönt det är när man klarar tentor. Speciellt när man får VG. Hade nästan glömt hur det kändes :P Hela första året hade jag VG på alla tentor utom 1 som jag inte gjorde. Och fortfarande inte har gjort. Sen gick det som neråt. Nu är iaf 2 av 3 tentor avklarade från förra terminen. Nu är det bara kvar alla den här terminen. Eftersom jag fick mitt första U så kan man säga att jag har kvar alla tentor den här terminen. Vilket är 4 stycken. Efter måndag är det förhoppningsvis bara 3 kvar. Sen har jag lite planer på hur jag ska fixa de 2 som jag har kvar sen tidigare. Den ena efter sommaren och den andra till hösten.

Bäst att återgå till plugget då så inte planen fallerar.

Det där VG:t gjorde iaf min dag så mycket bättre och ger mig iaf lite av pluggmotivationen tillbaka.


Bra igen

Det var då en kort magsjuka. Vid 12 åt hon som vanligt igen. Vid 2 gick vi ut på en promenad för att få lite luft och Fanny orkade då springa omkring som vanligt.

Någonsstans så försöker jag inbilla mig att hon inte hade magsjuka. Kanske var förstoppning eftersom hon var väldans hård i magen och hade ont långt ner. Plus att det luktade inte magsjuka. Luktade knappt nå alls. Var som bara vätska som var antingen gul eller genomskinlig. Visst är allt detta sant men om det nu är så att man kräks under maksjuketider så kan man nog nästan anta att det är magsjuka. Dock försöker nog min hjärna intala mig att det inte är det för då kan ju inte jag få det. Får väl se om min hjärna lyckas.

Spritar hur som haver överallt och alla ändå. Någon som är förvånad? Nä, jag trodde nog det.

Dåligt är ju att jag får ställa in natten i Vändträsk, fikat med en vän och middag med en annan vän som fyller år.

Förhoppningsvis behöver jag inte ställa in tentan på måndag. Det går liksom inte. Måste fixa den nu! Näääää

Attans också!! Nu har nog magsjukan gjort sitt intåg här med. Suck. Stor suck. Finns inget jag hatar mer än den.

Fanny har ont i magen och har kräkts en gång för en timma sedan. Redan då bara gul vätska, galla antar jag, så jag hoppas verkligen hon slipper kräkas så mycket. Kommer att göra så ont då.
Bara vänta och se om det blir någe mer och om vi övriga får den. Har ju hänt förut att Fanny haft magsjuka utan att vi fått det. Man kan ju alltid hoppas iaf!

Jag är ju känd för att leva på hoppet...


Kändisar

Klicka på länken så kan ni se Ellen när hon åker åranloppet. Iaf baksidan av henne. När hon åker i mål ser man även mig i bakgrunden som fotar henne :) Nu måste vi ju vara kändisar. Visades på Nordnytt.

http://svtplay.se/v/2355008/arann-loppet


Plugg i skolan idag och plugg i skolan imorgon är vad som är på agendan.
Poäng

Storasyster
Det är bra att du försöker men på ena blundar jag och på det andra ser jag hög ut. Att se hög ut på kort är något utav min specialitet. Skulle nog passa i reklam för droger kanske.

Kanske är så att jag helt enkelt alltid ser hög ut så ni är så vana att se mig så :D Ingen skillnad på korten och hur jag ser ut i verkligheten. Haha.

Finns även kort där jag är sliten till tusen på. Snart kommer ni ha orsakat att jag lägger ut riktigt groteska kort på mig bara för att visa er att det är så. Jag kan göra mycket för att visa en poäng ;)

Ok ok, kanske en dum poäng att visa. Men ändå. Är man tjurig så är man.


Söta

Vad söta ni är som säger att jag aldrig blir dålig på kort. Jag säger nog så här då: Hahahaha. Bara för att demonstrera

    

Om ni klickar på bilderna så blir det större.

Hemma från Umeå nu ikväll. Det är kul att träffa alla men nog är det skönt att vara hemma igen. Blev bara en kort tur den här gången. Ska dit igen på drygt en månad.

Filmdags innan sovdags. Kan bli det sovdags under filmdags också. Trötter.


Modella

Nu har den ovilliga knäppt kort på mig. Fattar inte hur han kan tycka att det är så jobbigt. Kan aldrig vara för att han måste knäppa typ 30 kort och jag blir nöjd med kanske 3. Jag och foton går inte ihop. Antingen ser jag ut att vara hög, trött eller allmänt sliten. Jag måste alltså se väldigt sliten ut egentligen. 9 kort av 10 kan ju inte ljuga :P

Och ändå tar jag med ett kort där jag ser sliten ut. Så vi kan väl säga att sanningen är att jag blir bra på 1 av 20. Modellkarriär är nog inget för mig.

Jonas tyckte iaf att det var bra att den inte var svart. Hans ord var annars dock att "den var ju annorlunda" med ett snabbt tillägg "men fin ändå". Haha.

Staaan

Bra dag idag. Har äntligen fått träffa min kära systerdotter och min underbara systerdotterson. Men jag vet inte det här med att bli kallad gammelmoster. Kan jag inte bli kallad moster igen. Jag menar, jag är ju inte gammal!

Vi gjorde iaf stan här i Luleå. Är inte någon frekvent besökare där även fast jag bor 2-3 km därifrån. Roligt är det när man väl tar sig dit.

Köpte denna.


Härmade Jullan som lagt ut den i sin blogg för länge sen att hon ville köpa den. Nu köpte vi båda var sin. O jösses vad hon har blivit smal. Du är så duktigt gumman! Vi träffas så sällan så jag ser en stor skillnad varje gång. Nu måste vi snart ta oss till er så vi får träffa din karlslok också :)

Mitt andra fynd för dagenVet inte om jag ska behålla den. Skitsnygg men är som egentligen inte riktigt jag. Vill dock att det ska vara jag för jag fastnade verkligen för den. Lär väl prova den sisådär 200 gånger här hemma innan jag bestämmer mig. Kanske får be Jonas fota mig i den senare och lägga ut så kanske någon vänlig själ kan vara smakråd.

Undrar om jag fått dille på jackor. Jag har köpt en dyr vinterjacka. En till vinter/höstjacka att ha när man ska vara lite finare och nu vill jag ha en vår/höstjacka fast jag har en. Iofs så är den gamla i varje fall minst 2 nummer för stor. Är såååå trist att ta på sig för stora kläder. Jag som verkligen gillade min gråa jacka.

Nu är det mys med Chips, dip, morötter och melodifestivalen!


Bättre

Idag ska jag förskona er från gnäll.
Körde ett spinningspass och poff var min irritation borta. Jag behöver verkligen träna för att må bra. Gör underverk med mitt humör.

Ännu mer humörhöjande är filmen Livet från den andra sidan. Se den. Så rolig!


Suckar lite mer

Sucken hördes ända till Boden. Det var ju det jag förstod.

Nu är jag (och mina gruppkamrater) färdig(a) med powerpointprentationen till redovisningen av patientfallen i Umeå på måndag. Nu är det kvar att sammanställa lite fakta till rollspelen. Sen måste jag givetvis plugga till omtentan nästa måndag. Har givietvis patentfall som ska redovisas 2 dagar efter tentan också.
Jo, jag vet att jag gnäller. Men jag håller på att bli tokig. Det blir aldrig någon paus. Att plugga från det man stiger upp i princip tills man lägger sig kanske funkar i någon vecka men nu har jag gjort det i väldans många. Känns som att det aldrig tar slut.

Nu är det färdiggnällt för nu ska jag till träsket och spendera en natt där för att återvända hem imorgon bitti.
För ännu mer plugg. Suck. Nu lovar jag att den hördes ända till Skellefteå.

Föräldramöte

Precis kommit hem från föräldramöte i skolan. Då kan man konstatera att det är många problem i skolan och att jag är glad att jag är mamma till en flicka som verkar vara förskonad från dem. En stor del till att det är så stökigt är troligvis för att det är 13 pojkar och bara 7 flickor i klassen. Att det var så pass illa hade jag dock ingen aning om. Eftersom jag inte upplever det som så måste det ju betyda att tack och lov inte Fanny gör det heller. Hon älskar skolan. Tyvärr är så inte fallet för några utav pojkarna. Hemskt att man som 6-åring inte ska kunna njuta av skolan. Inte tycka att det är roligt. Inte kunna sova på nätterna. Magont. Sådant som man tänker är vanligt i högstadiet förekommer även bland 6-åringar. Det är skrämmande.

Jag hoppas verkligen att Fanny och Ellen slipper uppleva det.

Just nu har jag ont i magen men jag tror att det beror på att jag åt en semla till middag. Åt ganska mycket till lunch så jag var inte hungrig till middag. Inte nu heller. Mina matvanor har verkligen blivit åt skogen. Blä. Inte konstigt att jag är så trött så jag somnar sittandes hela tiden.

Nu är min pluggpaus över. Hörde ni sucken ända till er?

Ett sånt där igen

Det blir ett till sånt där varannandaginlägg som börjar med "igår gjorde jag..."

Igår gjorde jag bort det fjärde seminariet. Bara tre kvar nu i den här kursen iaf.
Tränade lite Bodystep med ett redan ont knä. Genialiteten i det draget går att diskutera. Ont knä och hoppa är ingen bra kombination. Körde ganska lugnt för att spara det. Kändes inte som en bra idé att paja knät så jag inte kan träna på flera dagar.
Iväg bar det sedan till träsket. Då kommer vi alltså till idag.

Som spenderats med mamma bland annat ute vid grillen. Tänk att falukorv kan bli så mycket godare när den grillas. Är inte alls nå längre förtjust i det. Makaroner och korv har tappat sin tjusning. Äter aldrig det nu för tiden. Har nog varit för många "vad ska vi äta till middag idag, äh vi kör väl på nå enkelt som korv och makaroner"-dagar.
Buss tillbaka till Luleå. Gratis för alla vi som råkar vara tjejer idag. Det är ju faktiskt vår dag idag. Och semlans. Direkt upp på stan för inhandel av present till kusin son fyller år imorgon. Alltså barnens kusin.
Vidare till en vän som har sin födelsedag idag. Såg film och åt en massa onyttigt. Ingen ovanlighet med onyttigheter de senaste veckorna. Måste skärpa mig nu. Inte för att jag får dåligt samvete utan för att kroppen mår ju för tusan inte bra av det. Är konstant trött. Träning imorgon. Det brukar få mig på andra tankar.

Märk väl att jag inte skrivit plugga. Iofs så har jag pluggat lite idag men det kan man knappt räkna. Då kan ju alla räkna ut vad jag gör imorgon. Just det. Pluggar.


Helgen

Igår var en dag fylld av trevliga kalas. Först dop för fina Vilja och sen 60-årskalas för Jonas morbror. Dop är så fina och oh så söt huvudpersonen var i sin dopklänning! Underbar. Huvudpersonen på 60-årskalaset var mindre söt :P Gott fika bjöds det i varje fall på båda ställena.

Idag har jag och flickorna tagit en tur till träsket. Där tog vi med oss mormor ut (självklart var morfar med också) och grillade korv. Härligt väder och för en gångs skull knappt nå blåst.
Fick plötsligt för mig att tillaga kroppkakor till middag. Ibland är infall bra. Kan leda till något gott :)

Finns ett just nu också. Inte bara igår gjorde vi och idag har vi gjort. Just nuet består av filmen 127 hours. Tung film.


Surt sa räven

Om jag nu trodde att det skulle bli lite lugnare på pluggfronten nästa vecka så trodde jag fel. Blir en omtenta. Mitt första U har jag nu fått. 2 veckor på mig att plugga. Icke att förglömma alla patientfall jag har plus Umeresa nästa måndag. Finns nog inget som kan paja mitt humör som skolan. Den här gången tror jag dock att jag undviker godiset.
Godiset som jag förresten letade runt halva stan heter Banana Buds. Kan hända att jag ångrar mig angående godiset. Nog är de ju goda.

Ska återgå till att sura nu.


Gårdagen

Nu är jag hemma efter en natt i träsket. Tog med mamsen på kvantum för att handla. Det är så bra att hon får komma ut. Synd bara att hon blir så trött.

Igår på förmiddagen hann vi med en sväng till Ormberget för lite pulka och bobåkning. Brukar alltid åka men igår fegade jag faktiskt ut. Jisses vad fort det gick. Till och med på stjärtlappar åkte barnen ända fram till snövallen. Och fort gick det. Inte tänker jag sätta mig på en bob då. Ånej. Nu fick pappan sköta all backåkning med barnen. Jag stod uppe på backen och hejade på. Det är nog första gången jag inte velat åka. Jag brukar ju gilla det minst lika mycket som barnen. Nä, vad har hänt med mig?! Skäms på dig Mari!

För barnen är det sängen nu och för mamman är det skolböckerna.

Skridskor

Seminariet för den här veckan är över. Bara att ta tag i uppgifterna till nästa då. Måste hinna det färdigt innan helgen för då är det fullt upp. Dop och 60-årskalas plus ett besök till träsket.

Idag har även mamman och pappan åkt skridskor. Såg nog ut ungefär så här:På ett ungefär alltså :P

Roligt var det. Synd bara att man får så ont i fötterna när man inte är van.

Imorgon kanske det hinns med lite uteliv. Om vädret tillåter skulle det sitta bra med en sväng till ormberget för lite backåkning och korvgrillning. Plugga (såklart) och sen kanske Vändträsk över natten.

RSS 2.0