Gratis är gott

Vilken tur vi har ibland. Vi har tidigare fått kläder av en granne. Vinterjackor och en massa snygga kläder som knappt ser använda ut. Ikväll fick vi ännu mer. 2 reimajackor, en höst och en vårjacka. En jeansjacka. 10 par skor, varav en del inte är använda alls och resten ser ut som att de inte är det. En massa kläder i storlek 134, varav ca 6 par jeans. Lite stort ännu till min stora flicka men nästa år kanske det är lagom. Fattar inte vad de gör med sitt barn. Mina barn nöter upp sina skor så de ser 5 år gamla ut redan andra gången de används typ. Hur gör man? Vill verkligen veta!

Blev ingen träning. Ungefär en kvart innan jag skulle åka, på väg att sätta mig ner lyckades jag sträcka till rumpmuskeln? på något vänster. Oh, vad det gjorde ont. Nu haltar jag omkring och att lyfta benet är bara att glömma. Alltså bara att glömma att köra bodycombat. Gillar inte när jag inte får som jag vill. Då surar jag. Jag ville verkligen träna ikväll. Dumma dumma röv! Är nog inte meningen att vi ska köra bodyvombat. Nu 3e gången det inte blivit av. Surar ännu mer.

Kläderna gjorde mig dock på lite bättre humör. Varenda gång jag försöker gå blir jag dock sur igen. Nu fick jag min vilja igenom. Att bara ligga på soffan och göra ingenting. Men nu vill jag inte det. Aldrig ska man då få som man vill :P


Växt fast

Har svårt att slita mig från soffan. Vill endast dega idag. Alltså måste plugga vara jobbigare för mig än jobba?! Kanske hjärnan fått vila lite för länge. Eller egentligen kanske man inte kan säga plugga om dagens bedrifter. Mer försöka "slita sig från facebook, tradera, bloggar och allt annat som kan tänkas vara roligare än plugga" bedrifter. Jag är segstartad. Mycket segstartad. Har på två dagar endast lyckats lyssna på 2 timmars föreläsningar.

Träning ikväll. Måste bara komma fram till hur jag ska ta mig loss från soffan som jag uppenbart har växt fast i.
Bodycombat ska testas för första gången. Har försökt några gånger tidigare men alltid blivit förhinder då. Nu är det dags.


Första skoldagen

Nu är min första skoldag också avklarad. Jag överlevde! men jag pluggade inte så mycket. Lite svårt att komma igång i början. Är det någon som är avis på min 900-sidors bok på engelska om farmakologi? Inte nån? Nähä, trodde väl nästan det. Har UMU något emot svenska böcker eller är det bara mina kursansvariga/lärare som har det?

Varit in på banken och flyttat över 5000 till ett sparkonto också. Blir nog kanske 5000 till nästa lön. Hade kunnat ta lite till nu men har lite funderingar om att köpa en minidator. Notebook eller vad det nu heter. Enklare att ta med till skolan. Är less på att kånka omkring med den här tungklumpen. Ska man en sväng på stan efter skolan hinner man bli schne.

Spara

Har kommit fram till att jag ska spara undan minst 5000 av min lön denna månad. Det är bra att ha pengar sparade när man pluggar och inte vet riktigt hur något kommer att bli. Ska lägga undan av nästa 2 löner jag kommer att få också. Rådvill är vad jag är. Jag kommer att tjäna för mycket och då minskar studielånet. De skiter i om man tjänat det under sommaren eller under tiden man pluggar. Detta betyder att antingen kan jag inte jobba nå mer alls hos mamma för ju mer jag tjänar ju mer sjunker det jag får av csn varje månad. Eller så jobbar jag mer så att det inte spelar någon roll, då får jag alltså några tusenlappar ändå. Det senare förutsätter dock att mamma blir beviljad fler LSS-timmar från FK. Det är en riktigt usel regel. Man borde få studielån oavsett vad man tjänar. Kan förstå om bidraget som är på 2000 skulle försvinna om man tjänar för mycket. Men det försvinner ju av pengarna man får låna också. Det borde vara upp till en själv att bestämma över pengar som man ändå betalar tillbaka och dessutom med ränta. Att komma upp till 58000 brutto är inte svårt när man jobbar några månader. Har något av partierna som vallöfte att höja gränsen på vad man får tjäna? I sådana fall är jag benägen att rösta på dem bara för det. Nuvarande regering har ju istället sänkt den gränsen.

Usla politiker och usla CSN.

Finns mycket jag hade velat köpa men det är bara att bita i det sura äpplet och spara istället. Måste tänka framåt och inte bara i nuet. Bara för att jag för en gångs skull vill tänka i nuet och köpa ny tv bland annat så är det bara att fortsätta som vi alltid har gjort. Prioritera.

Fortfarande

Måste vara träningspasset från helvetet det där. Har FORTFARANDE träningsvärk. Tror aldrig jag har haft sådan träningsvärk förut. Mina muskler måste ha varit helt oanvända under mina träningsfria månader.

Blir att åka till mamsen sen för lite jobb. Men först har barnen beställt lördagsgodis. Är så roligt att retas med dem och säga att de inte ska få något godis. Haha. De blir helt förstörda. Man kan tro att det är världens undergång. Jo, jag är lite småelak ibland. Men liiite roligt är det ju att retas :P

Staden

Dagen började så bra. Knappt ont alls så jag tänkte att några timmar på stan med S:en inte kunde skada. Det gjorde det uppenbart. Nu har jag ont. Kan man då dra den slutsatsen att 4 timmar på stan ger mer träningsvärk än ett tufft träningspass? Beror nog på vem man går med ;) hihi. Hade hur som haver väldigt trevligt :)

Det här blev det iaf plus ett svart långt linne med silverkedjor som jag inte hittade på H&Ms hemsida. 

                                                                         Bilderna från H&M


Träning

Cardio crossfit som första pass efter flera månaders träningsuppehåll kanske inte var en särskilt bra ide. Undrar om jag kommer att kunna röra mig imorgon. Just nu har jag problem med det och träningsvärk brukar ju som vara värre dan efter.

Tyckte som att det var dags att komma igång med träningen. Bara att köra stenhårt nu. Man mår så mycket bättre när man tränar. Ok, ärligt, just nu gör det mest ont. Inte bra.

Lyssnar fortfarande på Rhianna och Eminems Love the Way you lie. Fattar det inte. Är ju inte alls särskilt förtjust i någon av artisterna. 1 dålig + 1 dålig = 1 bra. Ingen logik ju. Varvar den och California girls med Katy Perry på spotify. Och vem är med där då? Jo Snoop Dogg. Gillar jag han då? NÄ! Vad har hänt med mig?? Vem har hjärntvättat mig? Den får mig till att vilja parta. Alternatvit träna. Funkar det med.

Det här är mitt tredje inlägg idag. Måste vara något allvarligt fel på mig alltså. Det trodde jag aldrig.

Inredning

Nu när jag har planer på att inte göra många knop idag innebär det mycket tid vid internet. Länge sedan jag kollade på inredning. Har alltid gillat det. Nu har jag kollat lite. Måste säga att jag är glad att det blivit modernt med lite mer färg. Tycker allt har varit så mycket vitt. Vita väggar, golv, möbler och accesoarer. Ja, allt vitt. Har själv gillat vitt ganska länge, dock inte i så stor utsträckning. Känner mig dock lite less. Alla inredningstidningar har de senaste åren(!) varit fylld av helvita hem. Tycker fortfarande att vitt är fint men man kan ju liva upp det med färg också. Happy toghether är en trend med massor utav fina färger som man blir glad av, det är roligt och lekfullt. Blanda precis vad man vill bara man själv tycker om det. Önskar mig ett hus att inreda. Nu på en gång. Att det ska vara så jobbigt att vänta på något man vill ha.


Såhär någonting hade varit underbart i barnens rum. Tänk att sova varje natt i en träkoja! Garderob och skrivbord i samma blir lite väl mycket, men sängen. Den gillar jag.

Alltid likadant

Nu har storflickan blivit sjuk :( Förkylning med tillhörande feber. Väntat. Trodde väl kanske inte att det skulle gå så fort efter skolan börjat. Gissade på att det skulle komma lagom till helgen men det blev ju tom innan det. Tog alltså 3 dagar innan det bröt ut. Alltid samma visa när de varit ledig i några veckor. Direkt skola/dagis börjar om kommer sjukdomarna.
Så tråkigt att hon blir sjuk nu och missar den första skolutflykten imorgon.

Haha, sitter och kollar i kataloger efter jackor nu också. Jag är skadad. Jackoholic.


Jackor, jackor, jackor

Har fått något köpdille på jackor till barnen. Hittar flera som jag vill köpa. Haha, man kan ju undra om det är nödvändigt att ha 4 höstjackor. Kanske inte. Nu är det inte till mig själv det handlar om utan givetvis barnen. Varför finns det så otroligt mycket fina barnkläder?! Det mesta jag hittat är ju då från tradera men ändå. Icke nödvändigt. Kan ha ljugit nu för Fanny har redan 4 jackor. En billigjacka, en gratisjacka, en skinnjacka plus en regnjacka. Alltså om jag köper en till (egentligen hittat 2) så skulle det bli  5 eller 6 höstjackor. Igen, icke nödvändigt. Ellen har ju iofs "bara" 3 så hon kanske skulle behöva en till :P Haha

Var på stan med mamma idag. Hon fick hitta sig lite kläder. Jag fick hitta en regnjacka plus överdragsbyxor till Fanny. Var egentligen byxorna jag var ute efter men hittade inga förutom i ett set som jag köpte. Då fick det alltså bli en till jacka.

Imorgon funderar jag på att göra så lite som möjligt. Knappt flytta röven från soffan. Lät inte det skönt??

Undrar om någon någonsin skrivit ett inlägg där ordet jacka/jackor ingått så här många gånger? 13 gånger om man bortser från denna mening.


Tuffa flickan

Här är lite bilder på storflickan i sina tuffa kläder. Usel kvalitet men det är taget med en usel mobilkamera så.


                 

                                                   


Vill ha...

Jag vill ha min lön nu! Nyss! Igår helst! Varför ska kommunen betala ut så sent. Enda jag vet som betalar ut den 27e. Har hittat böcker på blocket. Nä jag är inte galen :P Det är ju inte vanliga böcker, utan kurslitteratur. Nästan alla böcker till andra och tredje året för under halva nypriset. Det är bra. Annars brukar många lägga ut det för bara strax under nypris. Fattar inte hur de tror att någon vill betala det. Det är orsaken till att jag inte vill köpa nytt, man tappar så otroligt mycket pengar på det. De jag köper begagnat kan jag lägga ut till nästan samma pris som jag betalat för dem. Jag säger ju att jag är intilligent. Alternatvit snål. Undrar om jag kan pruta? Kan nog var snål... :P

Snart hämta min lilla flicka från skolan. Hoppas det gått bra första dagen utan mamma och pappa. Tror nog det är värre för mig. Ville inte alls lämna henne själv. Ville ta med henne till dagis istället. Buhu, hon har blivit så stor.


Första "skoldag"

Första dagen på skolan gick bra. Heter ju egentligen förskoleklass och kallas för lekis. Tror min stora flicka kommer att trivas jättebra. Hon känner en del som går ettan och tvåan då de gått på samma avdelning. Synd bara att vi inte hann flytta innan hon började. Hade som varit bra dock om vi hade bosatt oss i ett hus någonstans innan hon började lekis. Är lättast att flytta innan de hunnit skaffa sig en massa kompisar.

Är på kasst humör ikväll. Allt irriterar mig. Håller på att bli tokig på gubben som äter chips just nu. Varför finns det inte ljudlösa chips?? Alltså när man tuggar. ÅH!! Tror att det är brist på sömn som kan vara orsaken. Även brist på´ledighet kan tänkas. Ledig från jobbet i 2 veckor men då börjar skolan om 1. Tentan som jag egentligen borde göra nu på fredag skiter jag i. Gör den senare istället.

Håller på att bli tokig på barnen. Det spelar ingen roll att de stiger upp tidigt. Samma visa ändå varje kväll. Just nu är det bråk som gäller. Åh, vad det hade varit enkelt om vi bott större så att de hade kunnat ha varsitt rum. Just precis nu blir jag inte glad för folk som köper hus. Bara missunsam :P Jag vill också! *tjurar*


Skolkläder

Storflickan som börjar skolan måster ju få nya kläder till första skoldagen. Finns det nå roligare än att handla barnkläder?? Finns ju hur mycket som helst. Vi körde på tuffingschema. Lyckat.


                              
                                    

Min lilla tuffing. Lill flickan var ju tvungen att få något hon med. Det blev ett par likadana skor fast lila.
                                                               
Bilderna från H&M

Tyckte det var dags för lite andra inlägg också som inte handlar om mamma eller blåbärsplockning :P


Blåbärskungen

Jag måste vara vek. Väldigt vek. Klarar inte av att plocka och rensa blåbär. Eller rättare sagt min rygg gör inte det. Haha, känner mig som 80 när jag ska resa mig upp. Ung i sinnet men gammal i kroppen :) haha

Ganka mycket blåbär har det iaf blivit. 20 liter. Gubben har kokat sylt och saft och jag bakar muffins och blåbärskaka. Möjligt att vi kommer att bli spyless på blåbär :P

Imorgon kommmer mamma hem. Så skönt. Äntligen. Denna gång ska allt gå bra.

Går även på en 4-dagars jobbhelg imorgon. Sen efter det är jag ledig hela 2 veckor. Eller egentligen inte eftersom skolan börjar om. Skönt att slippa jobbet iaf.

Nu bäre det iväg efter ännu mer bär, en tur till mamma och möjligtvis en tur till storasyster för lite mer bärplock och en massage för att bota min onda rygg. Inte dåligt att ha en syster som masserar.

Glad, jo!

Igår var en bra dag. Har inte känt mig så glad på väldigt länge. Igår var jag riktigt glad. Man kan nog säga lycklig t.o.m. När jag kom till sjukhuset stod mamma med rullatorn och gick in på toaletten! Sååå otroligt skönt det var att se. Kändes som en stor sten föll från bröstet. Dundermedicin. Nu vet vi ju också att det är parkinsons hon har. Skönt att få en diagnos. Hoppas nu bara att det håller i sig. Det måste det göra! Nu ska vår lilla mamma komma hem!


Fredag den 13e

Har kännt mig på bättre humör ända sedan Twisted Sister. Underverk för själen! Har gått i strejk också och vägrar sitta ner och ta det lugnt i endast 15 minuter av den redan korta tiden jag är hemma. Nu blir det minst en timme. Nu känner jag min nästan slö. Välbekant känsla men det var ett tag sedan den infunnit sig sist.

Lyssnar just på en låt med Eminem och Rhianna och tycker den är bra(!?) Väldigt otippat med tanke på att jag inte direkt gillar någon av dem. Hade dock kunnat vara lite mindre Eminem.

Mamma verkar svara på medicinen mot parkinsons. Åhh, så bra. Hoppas nu att hon blir mindre stel och kan börja gå igen. Känns som att det borttappade hoppet sakta återvänder.


Time for work

Jobb jobb jobb. Less. Ångrar lite att jag skippade hemtjänsten, då var det åtminstone ganska roligt att åka till jobbet. Nu känns det bara jobbigt. Roligare blir det kanske när lönen kommer. På tio nätter får jag ihop drygt 100 timmar varav alla utom 10 är med ob. En annan som jobbar dag/kväll fick ihop 117 timmar på 19 dagar.

Vet inte om det blir någon resa nu. Kanske får ta det senare i höst istället. Sa ju att det alltid är så, när man har tid har man inte pengar och när man har pengar har man inte tid. Fattar inte de som har råd att åka utomlands flera gånger per år. Skiter de pengar eller? I såna fall vill jag veta hur man gör det :P
Vill åka till ett soligt ställe med en sandstrand. Måste verkligen vara i stort behov av att vila upp mig. Brukar inte vilja åka på solsemester och göra ingenting. Vanligtvis vill jag åka till ställen med mycket sevärdheter. Nu vill jag bara slappa.


Ingenting

Så mycket har jag gjort de första timmarna av denna dag. Det var sjuhelsikes skönt att göra ingenting.Kan liksom inte komma på när det sist hände. Steg upp 10 och tog mig inte för nåt förrän kl 4 när det var dags för middag. Bara soffliggande och datorhängande. 
Givetvis funkar inte det riktigt en hel dag för mig. Då skulle jag dö av tristess. Blev en sväng till moder för att hålla henne sällskap en stund på kvällen. Lite piggare är hon allt. Dock inte mindre stel. Kan inte förstå hur en människa kan bli stel som en pinne i hela kroppen efter att man brutit bröstbenet och handleden. Finns som ingen logik i det hela.

Vi funderar på att åka iväg någonstans efter jag slutat jobbet på fredag eftersom jag är ledig i 6 dagar. Funderar lite på Estland. Där är det billigt, finns en del att se plus att det finns fina stränder med. Just nu känns ett mer tropiskt land lite mer lockande men då kostar det också mer. Blir det inte öst så blir det nog söderut i vårt eget land istället. vi behöver verkligen komma iväg i några dagar för att få något annat att tänka på. Kanske Astrid Lindgrens värld eller kolmården vore nåt i såna fall. Eller båda :)


Sådan mor sådana döttrar

Mina flickor har också blivit helt fascinerade av Twisted Sister. De ser på We're not gonna take it ungefär 10 gånger på raken. Sådan mor sådana döttrar antar jag. Kan ju inte bli annat än stolt. Nu tjatar de om att de också vill se dem. Var tvungen att lova att om de kommer tillbaka till Luleå för en spelning så får de följa med.

Har varit hos mamma nästan hela dagen lång. Vi får visst inte betalt för att vara där fick vi veta idag så efter jag fick ont i handleden idag när jag hjälpte henne så kom jag fram till att då är det bara att larma personalen när hon behöver hjälp och sen sätta sig på röven och göra ingenting. Vi kan inte riskera att skada oss på någe vis när vi inte är försäkrade som när man arbetar. Kommer givetvis att fortsätta vara där eftersom vi tänker absolut inte lämna henne ensammen hela dagarna. Tycekr dock att kommunens regler angående pers ass på sjukhus suger. Så orolig som hon är när inte vi är där. Hon är nog orolig när vi är där men värre blir det när vi åkt.

Blev en sväng till min systersotter som hade sitt födelsedagsfika idag. 22 år gammal. Snart är du ikapp mig. Är ju bara 25. Konstigt det där att det från början skiljt 5 år mellan oss och nu bara 3. Fascinerande :D

Just nu är det Dirty Harry som gäller.


Twisted fu**ing Sister!

Ja vad säger man. Underbart! Salig! Bäst! Vilken stämning! Så bra de var igår. Så glad jag är att jag åkte. Obeskrivbart. Bara helt enkelt bäst. Klår allt. Klår Brucan. Kommer alltid att minnas det. Fy fan så bra.

Lätt värt pengar, skavsår, påtrampade fötter, ond rygg och en röst tidvis i målbrottet.

Skönt med ett avbrott i vardagen. Välbehövligt är bara förnnamnet.

Tillbaka till vardagen nu igen då. Med lite extra energi iaf. Tack för det!
När ska det ta slut?

Ja det kan man undra. Stackars lilla mamma. Bli frisk nu!

RSS 2.0