Bättre sent än aldrig

Julafton i bilder

Den sista bilden tog jag i syfte som en efterbild. Eller egentligen en mittemellan bild. Hittar dock ingen förebild att jämföra med. Måste varit riktigt duktig på att undvika kameror. Iaf i helfigur. Det är alltså min viktnedgång jag vill visa. Ignorera att tröjan är upphasad så att det ser ut som att jag har världens sämsta hållning. Om det är någon som har bilder på mig i helfigur så säg till. Vore väldigt bra om det var tom så länge sedan som Ellens dop. Har en känsla av att det är en extrem skillnad från dess.


Long time ago

Nu var det längesen igen. Beror absolut inte på tidsbrist. Bara ren och skär lathet.

Har en massa bilder som jag tänkte ladda upp men just nu är jag upptagen med att slöa.

Det får jag göra en annan dag.


Nighty night!

JULAFTON

Åhh. Imorgon är det julafton!!

Tycker så om julen. Har alltid gjort det och kommer förhoppningsvis alltid att göra det.

Alla julklappar är inslagna, julmaten är förberedd och barnen har svårt att sova. Som det ska vara alltså.

GOD JUL allesammans! Hoppas ni får en underbar jul! Det kommer jag att ha!

Second hand

Den här hittade jag på pingstkyrkans second hand. Tyckte som om den.Verkligen jättefint därinne. Nu förstår jag varför alla säger så mycket gott om den. Vilken ordning. Allt är uppradad. Verkligen allt.

My time well spent

Det här har jag roat mig med istället för att plugga

         Man kan undra hur jag fick för mig att sätta snören runt varje kola. Jag har inte bara knytt runt utan även krullat dem med en sax. Det är alltså betydligt mer kolor än vad som syns på bild. Har man inget bättre att lägga sin tid på så :P Time to check my sanity maybe?

De é Turkisk peppar-kola, smörkola och chokladkola för den som undrar. Å gott är det!


Lucia

Lite bilder från Lucia. Åkte till Umeå senare samma dag så jag hann inte lägga in dem då. Den ibland dåliga kvaliten beror på supermycket zoomat med kamera som inte är jättebra.

Först lucia på Ellens dagis och sedan på fannys skola. Vet inte om det syns men lucian till vänster om Fanny är en pojke i klassen. Haha lite roligt :)

Bakat

Det här har jag gjort idag. Någon som blir sugen?

Det måste finnas mammas som förut var mormors som ibland kallas mormors eller farmors mjukkaka. Mmm så det så.


Away

Umeå nu och som vanligt mycket intensivt. Imöra ska jag tillverka salva och ögondroppar. Jo det är så många dialekter man hör här. Vet inte egentligen var de säger imöra. Men jag har hört det idag iaf. Översättning lyder imorgon om det nu var någon som undrade :p

Har egentligen inte varit tidsbrist som orsakat min brist på bloggning. Mer bara brist på lust. Har egentligen inte haft något att säga. Kanske har det senare. Vet inte ännu.

När jag kommer hem ska jag iaf ladda upp bilder från mina underbart duktiga lucior.

Nu kallar den där sömnen på mig. Godnatt.


Matproblem

Jag har bestämt mig för att vara med på barnens luciatåg. Vill inte missa det. Då missar jag hellre en dag med föreläsningar. Nu känns det så mycket bättre! Åker buss till Umeå istället på måndg.

Igår tränade jag i gymet för första gången på väldigt länge (ispirerad av dig Jullan). Och nu pratar vi styrke, inte träning överhuvudtaget. Jag har sen några dagar tillbaka försökt öka mitt kaloriintag till 1200 kalorier per dag så att jag ska kunna gå ner i vikt samtidigt som jag bygger muskler.
Är dock inte lätt för mig att få i mig 1200 kalorier. Efter pulverdieten har jag inte kunnat äta normalstora portioner, blir mätt efter bara några tuggor. Har införskaffat mig en våg för att kunna väga maten så att jag håller koll på hur mycket jag får i mig. Jo, töntigt jag vet. Men nu är det ju mest för att kontrollera så att jag får i mig tillräckligt.

Idag lär jag nog få i mig tillräckligt med kalorier när det vankas bjudmiddag. Gratis=gott. Alltså ät så mycket det bara går :P


Tid

Ibland känns allt bara så uselt. Åker till Umeå till veckan vilket innebär att jag missar barnens luciatåg och öppen kväll på Fannys skola. Åhh, jag vill verkligen inte åka dit. Vill vara hemma med mina flickor istället. Avskyr när jag missar sådant. Hur kan de lägga innevecka på Lucia??? Många som pluggar distans har barn. Och många som har barn vill inte göra sina barn besvikna genom att missa luciatåget.
Kom på igår kväll att jag kommer att missa Fannys avslutning på idrottsskolan imorgon också. Hade inte varit så farligt om det nu inte var för att jag missar allt nästa vecka. Samtidigt vill jag vara på julkonserten. Kanske jag träffar på gamla arbetsamrater. Ser även fram emot en kväll med storasyster och systerdotter. Synd bara att det här ska fördunkla min glädje. Samvetet alltså. Känner mig som en sån där förälder som jag inte vill bli. En som jobbar hela tiden och inte har tid med barnen. Jag vill alltid ha tid för dem, men tyvärr har jag inte det. Min plan är att arbeta 75-80% när jag är färdigutbildad. Jag vet hur det är när båda jobbar heltid. Vi har provat på det och det är ingen höjdare. På vardagarna hinner man knappt se barnen. Efter jobb, hämtning på dagis och matlagning så är det praktiskt taget läggdags. Om en arbetar heltid och den andra deltid så får man iaf några extra timmar per vecka att spendera med flickorna. Kvalitetstid är så mycket mer värt än några extra tusenlappar varje månad. Tid är viktigare än pengar.


Vår kväll

Mina <3


Julkalender

Idag har vi varit ute på promenad med barnen och begav oss efteråt till stadsparken för julkalendern. Jätteroligt var det. Det är alltså en teater med Tomtefar, Tomtemor, Tomtestina och i år en Vissla. Helmysigt. Det måste göras om. Helst en varmare dag.

Plugg imorgon. Kanske träning. Spinning plus core igen kanske inte skulle sitta fel.

Walk of life

Just kommit in från en kvällspromenad. Kände verkligen att det behövdes när jag lyckats äta en liiiten bit dajmtårta med lite mer vaniljvisp till. Plus säkert 10 godisar som jag nallade från Jonas och barnen. Vet inte egentligen varför jag hakar upp mig så mycket. Matmässigt har jag ätit kanske 400 kalorier på hela dagen. 400 till kan väl omöjligt göra någon skada. Är nog livrädd att gå upp igen. Jag ska ju fortsätta neråt. Inte så att jag har dåligt samvete utan mer så att om jag äter så måste jag röra på mig för att kompensera. Är väl iofs ganska hälsosamt att tänka så. Jag tycker att man ska kunna unna sig. Är ju så tråkigt att aldrig äta något gott. Gäller bara att hålla det på en bra nivå.

Har ingen träningsvärk idag. Träningsvärk plus träningsvärk kanske blir icke träningsvärk. De liksom tar ut varandra. Eller så är det någon fördröjning. Är ju lite seg så det är inte omöjligt.

Promenaden resulsterade i ett obligatoriskt pladask ner i backen. Vinter och promenad i halka brukar leda till Mari liggandes på backen. Det är bara så det är. Ungefär lika säkert som att vargen ylar mot fullmånen. Alltså jättesäkert! Kan inte rå för det heller. Vi är 3 personer i min släkt som drabbats av klantighet. Vi har liksom fått alla andras också. Tänk då också på att jag är nog kanske minst klantig :P


Jojo

Körde ett spinningpass och ett corepass. Vet inte hur jag tänkte egentligen. Gissar att jag kommer att ha träningsvärk som heter duga i magen imorgon. Den hade ju liksom inte gått över sen sist jag körde core. Så nu vet alla att ni ska ge tusan i att få mig till att skratta eller hosta. Då dör jag. Nästan säkert alltså.


Snark

Sitter i skolan och kämpar för att hålla mig vaken. Kursboken är verkligen rena sömnpillret.

Snart bär det av till träning. DÅ blir jag väl förhoppningsvis piggare.


Myspys

JAAAAAA, jag klarade tentan! Marginellt, men det skiter jag i. Jag klarade den. Jag kommer antagligen att få csn nästa termin med. Åh vad det känns skönt. Förut hade jag blivit sur över att jag bara hade precis godkänt. Då var jag inte nöjd med mindre än VG. Tänk vad det kan ändras med tiden :P

Har haft en jättemysig dag. Först till systerdotter med familj, som jag saknat dem, sen till mamma och pappa för god middag och vidare till mysiga och ofantligt söta Vilja. Åh vad jag blir bäbissugen. Vet ju att jag inte vill ha fler barn men ibland så ångrar man sig för stunden.


Har inga

Bidde inge sparkas och slåss på träningen. Nä det var inställt så det blev lite crosstrainer och ett corepass. Tänk att det känner man alltid av dan efter. Tror inte jag har några magmuskler. Eller ja några små ena som dessvärre gör ont när jag skrattar.

Plugga skulle jag göra ikväll istället för att se en film. Blev dock inte så.
Har just sett Salt. Mycket amerikansk propaganda. Tänk att USA alltid är the good guys och Ryssland the bad. Vore roligt att se en film som involverar de 2 stormakterna som inte är gjord i USA. 

Får välan gå till böckerna nu en stund istället då. 7 tentor på 5 månader. Någon som vill byta??


RSS 2.0