Tänkainlägg

Nu när det börjar närma sig jul och inköp av julklappar kan jag inte undgå att fundera på dagens konsumtionssamhälle. Förr i tiden när våra föräldrar var små blev de överlyckliga över lite. Nu förväntar sig barnen en massa julklappar och ju äldre de blir desto dyrare ska de vara. Jag kan bara gå tillbaka till mig själv när jag var mindre. Jag önskade mig en dator, det fick jag. Jag önskade mig en mobil, det fick jag. Jag önskade mig en stereo och det fick jag. Kommer att bli likadant när våra barn blir större. Skillnaden nu är väl att det börjar ännu tidigare. Vilket med andra ord är snart. Finns fortfarande många som inte har råd. Hur gör dem? Föräldrar som inte har råd att klä sina barn i märkeskläder och inte kan köpa dem en egen dator eller mobiltelefon. Blir de barnen utanför eller mobbade? Varför ska så mycket handla om vad vi äger? Varför ska vänner väljas efter hur mycket pengar de har? Hur kommer det sig överhuvudtaget att det blir så? Kan inte vara barnen som lär sig själv att det bara är märkeskläder som gäller. Det måste komma från föräldrarna. Det är föräldrarna som ska överträffa varandra. Det är föräldrarna som sedan överför detta till sina barn. Jag vill inte överföra detta till mina barn. Jag vill att de ska lära sig att pengar är något man behöver men att det viktigaste är kärlek. Jag vill att de ska välja sina vänner och att de ska bli valda som vänner för att de är snälla och omtänksamma. Jag vill samtidigt inte att de ska bli utanför eller mobbade. Hur ska man då göra? Jag kan lära mina barn men inte andras. Vilket innebär att de ändå kommer att lära sig det i skolan. Att allt handlar om pengar.

Jag ska inte hymla med att jag är bättre än andra. Finns stunder när jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra tycker. Skit i det! Vad vill jag att mina barn ska komma ihåg? Jag vill att de ska komma ihåg den tid jag spenderat med dem och den kärlek jag gett dem, inte de saker jag gett dem. Kärlek är inte lika med pengar.
"Om du vill att dina barn ska lyckas, ägna dubbelt så mycket tid åt dem som du hade tänkt och hälften så mycket pengar" -Esther Selsdon

Förresten så har jag fått förfrågningar om vad mina barn vill ha i julklapp. Ironiskt nog tänker jag skriva det i samma inlägg :D De önskar sig Hello Kitty grejer. Littlest petshop grejer (mest Ellen). Tuschpennor och målarböcker. Barbiedockor. Utklädningskläder. Pussel och spel. Kläder; Fanny har storlek 122/128 och önskar sig tunikor, kjolar och klänningar, helst lite tuffa. Ellen har storlek 110/116 och önskar sig tröjor, kjolar eller klänningar, helst söta, rosa eller med barmbi på. Kan återkomma om de kommer på något mer.

Har ni ställt tillbaka klockan?

Nu vet jag. Det går inte. Jaja, man måste ju prova. Jag har klarat en 10,5 poängs efter en veckas plugg men gränsen måste då gå någonstans mellan 10 och 15 poäng. Jag svarade inte på en enda fråga. Inte för att jag inte kunde någon utan för att det känns mycket bättre att tänka att jag försökte ju inte ens bli godkänd.
Kan hända att det kan gå i någon annan kurs. Inte en kurs med tjugo miljoner olika substanser och deras verkningsmekanism samt biverkningar. Ok, kan hända att jag överdrev liiite om antalet, stal Ellens uttryck när hon ska förklara något stort. Just nu är jag i det läget att jag vet en verkningsmekanism men jag har ingen aning om vilken sjukdom den hör till. Eller att jag vet att de verkningsmekanismer kan kopplas till den sjukdomen men vilken av alla substanser är det som har just den mekanismen. Eller att jag inte har någon aning om vad det handlar om för att jag inte ens hann läsa en del. Ja, ni förstår. Så där fortsätter det.

Mycket trevlig helg. God mat och trevligt sällskap precis som jag förutspådde. Vi hann med en sväng till Jonas syster med familj också. Än en gång god mat alltså. Vilken tur man kan ha.

Trötta barn efter en bushelg. De somnade i bilen på hemvägen vid halv 9 och sov till 9 imorse om man räknar efter gårdagens tid. Över 12 timmars sömn. Det har inte hänt på länge.

Möjligt?

Imorgon kommer det ultimata testet. Är det möjligt att klara en 15 poängs kurstenta om läkemedels verkningsmekanismer genom att plugga i en vecka.
Känner mig extremt säker på utgången.

Som ni förstår har jag inte gjort något annat än plugga. Inte tid att varken skriva eller läsa bloggar.

Imorgon efter tentan bär det iväg till goda vänner där vi planerat att stanna till lördag. Säkerligen god mat och trevligt sällskap. Inte illa.

Och nu är jag less på att vänta. Jo, du vet vad jag menar!

Våga vägra städa

Igår kväll vägrade jag att plocka upp efter barnen. De hade haft besök vilket innebär en ganska stor mängd leksaker och pysselgrejer utspridda överallt. Jag gick helt enkelt ut på en promenad istället. När jag kom hem sov barnen. Borde göra så oftare.
Det är nog det senaste jag någonsin varit ute och promenerat ensam och dessutom en lördagkväll. Hann se några fyllisar men jag gick nog för fort för att de skulle se mig :P

Tillbaka på skolan igen idag, med sällskap :)

Alone at school

Har så fruktansvärt mycket i tankarna. Sitter på skolan just nu och försöker plugga. Tankarna vandrar bara iväg som vanligt. Vet inte hur jag ska få dem att stanna i farmakologin. En 15-poängskurs som tentas av på fredag och jag har lyckats läsa 1/6 ungefär. Lyckat. Måste fokusera. Undrar om det fungerar om jag försöker övertala mig det nog hårt.

Varit dåligt med träningen på sista tiden. Dels för att jag var dödssjuk (jo det kändes nästan så) dels för att jag inte haft någon lustt. Jag promenerar istället. Sen gör jag några tappra försök till att plugga som oftast slutar med att jag somnar. Sen springer jag efter barnen som ropar mamma ungefär 300 gånger per dag. Så spännande är mitt liv. Jo, iofs så plockar jag ju ihop stök några gånger per dag också. Blev genast mer intressant va? Nähäpp...

Så här kommer att alltås hela min helg att se ut. Gäspar bara av tanken.

Fiskade...

Äntligen någon som fattade att jag fiskade efter medömkan. Tack storasyster! Nu känner jag mig genast bättre. Kanske var därför som jag vaknade imorse utan att alla andningsvägar kändes igentäppta. Nu var det bara en. Jag lovar att återgälda sympatin när du är sjuk. Ni andra får ingen sympati :P *tjurar*

Bär iväg till snóträsket idag. Ni som kan bondska fattar nog kanske uttalet på det där. Stavning någon?

Funderar på att promenera till stan och sen åka buss vidare till Boden för att hoppas på upphämtning där. Blir långt att gå annars. Åh vad jag vill att vi ska ha 2 bilar. Eller helst, åh vad jag vill ha tillbaka vår bil.

Uppdato om självömkan

Den har eskalerat. Blivit ännu värre. Försökte bota den med glass. Funkade ett tag. Sen kom den tillbaka. Stackars mina lungor. Stackars min hals. Stackars min näsa. Stackars mig.

Jonas ser på clockwork orange. Har aldrig fattat storheten med den filmen. Den är ju bara helskum.


Självömkan

Idag är det synd om mig. Full av självömkan. Vakande inatt av magont, ingen extrem smärta men nog för att störa min sömn i 3 timmar. Kan man få gallbesvär av popcorn? Vill inte ha sån där skit. Kan inte äta pizza eller skrov. Kan ju inte ta bort allt gott!
Till råga på det så vaknade jag utan röst, en näsa som var helt igentäppt och en hosta som bara råder bot av cociliana. För att inte prata om andningen. Trög är den. Nä nog är det ganska synd om mig just nu!
Är det något jag är bra på så är det självömkan. Undrar var Ellen kan ha fått den talangen ifrån? :P

Bio

Vart på bio med Sussie ikväll. Tack för att du bjöd med mig men otroligt glad är jag för att vi inte betalade för biljetterna. Till det som är vackert hette filmen och enligt mig inte sevärd för 5 öre. Första timmen kändes som 3. Det säger allt. Nu tycker jag att nästa vi ser ska vara en bra!

Sitter med en tekopp och sista tårtbiten från igår och ska se en film som enligt karln i huset är jättebra. Jättebra för honom innebär mycket pangpang och slagsmål. Behöver jag säga att bra för mig inte är detsamma?!

Nåja, om den är dålig kanske jag pluggar istället. Eller så kanske jag genomlider en dålig film bara för att slippa plugga. Mycket möjligt. Pluggandet går alltså inte bra för mig. Typ inte alls.


Kalasdags igen

Nu är kalaset överstökat. De verkade ha jätteroligt di barna. Fanny hade bjudit 8 stycken men slutade med att de blev 8 totalt istället för 10. Gör inte mig något. Var ganska lagom tycker jag. Hur i hela fridens namn skulle det rymmas fler i vår lilla lägenhet.AnkorPresentöppningMin vackra stora flicka och lilla söta Alva. En favorit hos båda mina flickor.De bästaNär Ellen inte ser sur ut så ser hon ut så här direkt hon ser en kamera. Roligt att fota henne :PKalasflickan med en pose som vanligt :)De gär bilderna ritade jag som ledtrådar till skattjakten. Eftersom inte alla kan läsa så ritade jag istället bilder på stället där de kunde hitta nya ledtrådar som till slut ledde fram till skatten. Det bästa om man frågar barnen, godis alltså. Haha, ingen karriär som konstnär för mig. Att det ska vara så svårt att måla en mattpiskställning och ett bord :D Jo bilderna till vänster föreställer alltså det.Bild på tårtan efter förfrågningar av Sussie. Den är målad och inte inte lika fin som dina tårtor. Men den var ganska fin ändå. En operatårta från Gammelstads konditori och kafé.


Home alone

Nu är jag hemma igen. Hann bara innanför dörren så drog karln. Förstår honom. Brukar tjata på honom att åka iväg. Jag gör det titt som tätt. Länge sedan nu dock. Man behöver komma iväg ibland. Bara släppa familjelivet för några timmar. Både själv med sina vänner och även tillsammans. Blir lätt att man glömmer av att vara något annat än mamma och pappa. Jag som fortfarande är så ung dessutom ;) Eller hur?!

Imorgon är det dags för kalas igen. Fanny ska få ha sitt 6-årskalas med sina vänner. Inte lätt att få två väldigt förväntansfulla flickor att somna. Blev precis tyst där inne.


Utrensning

Nu är tupperwarepartyt färdigt. Alltid trevligt. Och jag fick mig 3 gratisgrejer. Gillar partyn. En julklapp fixad också. Bara 300 kvar typ. Vi har båda stor familj så det är en hel del julklappar som inhandlas varje år.

Rensat lite i barnens leksaker idag. När de var borta. Har provat att göra det när de är hemma. Då försvinner 3 grejer. Nu fick jag ihop 3 proppfulla plastpåsar. Inte för att det direkt syns någon skillnad. Så mycket grejer har de. En 70-liters back full i barbies och ponnysar. En 30 liters back full i annat. En skottkärra(?) full i småprylar. En spis. 2 dockvagnar med tillhörande 6 dockor. En hel massa mjukdjur. Ändå har jag flera gånger slängt trasiga barbiedockor, en drös vanliga dockor och mååånga mjukdjur. Skulle behöva rensa bland böcker (proppfull bokhylla) och även spel och pussel. De kan ju omöjligt vara i behov av alla dessa prylar.

Plugg imorgon och sen en natt hos mamsen. På söndag är det dags för barnkalas.


Mina flickor

Min underbara flickor. Fanny som inte kan låta bli att posa varje gång kamerna kommer fram och Ellen som inte kan låta bli att sura när kameran kommer framEllen har fotats idag på dagis. Undrar om man kan hoppas på en gladare min än den ovan. Söta är de ju oavsett.


For tomorrow

Det här kommer jag att bjuda på imorgon på tupperwarepartyt.Hallonpannacottapaj och banankaka. Tråkigt va? :P

Den som kommer får smaka :)

Tänkte köra bodystep ikväll men bakade istället. Hade aldrig orkat göra det efteråt.Klant, vadå jag? Nä, kan väl inte stämma...

Klantig som jag är lyckades jag halka under morgonpromenaden. Jag och vinter går inte ihop. Lyckad alltid halka. Ibland varje gång jag rör mig ute. Såg ut som halta lotta där jag kom gående.

Ikväll bär det av för att fira 29-åringen. Är lovad ostädat och dollarfika. Kan inte bli bättre ;)

På torsdag är det inbokat ett tupperwareparty hemma hos mig som ska hållas av min duktiga storasyster. Funderar på att göra antingen hallonpannacottapaj eller banankaka. Båda stulna från min systerdotter. Är man duktig på att baka så får man räkna på att det stjäls hej vilt ;)

En tur till Leos

I lördags var vi på Leos lekland. Jo, det tar så lång tid att lägga in korten.

Flickorna med sina kusinerEllen fångad mitt i åketFannyDe sprang omkring i timmar. Energin tar aldrig slut. Själv var jag extremt trött vid hemfärden. Man måste ju leka lite själv :P Träningsvärk kan man då få av Leos också.

Bevis på de vuxnas lekande. Som tur var hade jag hand om kameran så inga bevis finns på att jag också åkte :P


Minnet?

Bodystep lockade ikväll. Nu inte så mycket. Jag med det jättebraiga minnet glömde ta på mig knäskyddet innan. Det funkar inte. Ont knä. Är ju som ingen flugviktare direkt. Annars känner jag mig så där skönt trött (lealös) som man nästan bara blir av bodystep.

"Finjackan" från H&M fick åka tillbaka. Blev för snål. Vinterjackan blev för dyr. Får helt enkelt skippa att klä mig fin. Händer väl ändå bara sisådär en gång varannat år eller så. Det blev iaf den första jackan. Didriksons expidition parka. Det blir den i särklass dyraste jackan jag någonsin köpt. Tvivlar på att jag någonsin lagt ner över600 kronor på en jacka. Vilket heller inte händer ens det särskilt ofta. Som sagt, vinterjacka har jag inte köpt på typ 8 år. Idag ville jag ha min vinterjacka.Snart vinter

Ska köpa en vinterjacka. Bestämt mig att nu är det dags för en jacka som går att stänga och är varm. Jag har inte köpt en vinterjacka sedan MÅNGA år tillbaka. Alltså innan jag ens blev gravid. Så 8 år är väl ingen dum gissning. Den har jag ju då givetvis inte kunnat använda på 6 år. Den måste ha krympt i garderoben :P
Dessa väljer jag mellan.Didriksons Expedition parka


Everest W Down Parka

Lutar åt den första. Den är dock några hundralappar dyrare. Kan vara värt det tror jag. För nog är den snygg. Och varm.

Bilder i massor. Nåja några iaf.

Min stora prinsessa.

Gabriel var Väldigt förtjust i tårtan


Den andra prinsessan

Födelsedagsbarnet

Gabriel gillar att prata i telefonTårtornaHar inte lagt ut bilder på övriga som var med då jag helt enkelt inte vet vad de tycker om det.

Jodå

Såhär mycket grejer får man visst om man varit snäll

Återkommer med fler bilder imorgon. Sovdags!

Idag är ingen vanlig dag

för idag är det fannys födelsedag! Haha. det där lät fjantigt. Nu blir hon stooora flickan. Uscha vad gammal jag känner mig då helt plötsligt. Jag som är så ung kan väl inte ha en 6-åring?!

Återkommer med bilder senare ikväll.

Tillbaka

Helgen har varit ganska intensiv. Alltid mycket att sysselsätta sig med. Umgås med moder, hjälpa moder, städa, laga mat, handla, göra schema osv. Inte så att man ligger på latsidan iaf. Vill hjälpa till så gott det går. Finns nog inget jag inte skulle göra för min familj. Båda familjerna.

Här är vår kära mor <3I lördags fick vi besök av älskade systerdottersonen med sin mamma och mormor. Jo, ni är också älskade :) men inte lika söta ;)

Hoppas det är okej Jullan att jag lägger upp bilder på sötnosen. Är ju ändå ingen som läser min blogg som inte läser din :)


Baket

Här är gofikat jag bakat efter önskemål från födelsedagsbarnet. 2 dagar kvar.

Nu fattas bara chokladbollar och tårta.


Turnaroundswamp

Helgen spenderas för nävarande hos föräldrarna. Från igår till måndag blir jag här. Dagen har bestått kött- och fisk-inpackning samt en hel del bakning. 4 dagar kvar till kalas och 6-årsfirande. Tänk att alla blir äldre utom jag. Åldersskillnaden krymper hela tiden mellan mig och mina barn och ökar mellan mig och Jonas. Så det kan bli!

Tiden för bloggning är ganska knapp. Återkommer på måndag.

Tuppklädsel

Igår var det full rulle. Barnen till skola och dagis. Motorcykeln till besiktning. Mari och Jonas till Övertorneå. Han funderar på att börja en utbildning där. Dags för ett yrke som inte är så säsongsbetonat. Hämta barnen hos farmor och farfar. Skjutsa Fanny till träning och sen ilfart till Boden och tupperwareparty. Min duktiga storasyster har börjat sälja och det var hennes första på ca 14 år. Hon är riktigt duktig på det hon gör. Trevligt att träffa folk också. Händer nog för sällan. Tidsbrist kanske?!
Skulle ha skippat det där miniskrovet jag åt på vägen hem från Övertorneå. Aj aj min mage. Den gillar inte riktigt mat, speciellt inte fet mat. Iofs så är det väl ingen större skada att min mage inte gillar skrov.
RSS 2.0