Karaktär?

Screw it! Jag åt nyrökt aborre idag. Jag tänker inte gå ner i vikt och lida. Då får min stolthet hellre få sig en törn. Lyckas jag inte nå målet så har jag iaf rökt aborre i min mage. Och där trivs den förträffligt!

Blir mer imorgon eller på tisdag för jag tjuvar med mig en påse hem med.

En natt till i träsket sedan bär det av hemåt för en massa plugg. Måste måste måste. Har du börjat kunna sova på nätterna snart så jag har en pluggkompis?

Förresten så sluta gadda ihop er :P Jag är inte alls kräsen. Så det så! :P

Rännande

Ett evigt rännande i Finland bidde det igår. Å inte hittade vi någon overall. Eller jo, nog hittade vi. Men inte dög någon av dem. Förutom en som kostade nästan 1400. Så mycket lägger inte jag på en overall. Inte när det finns jättefina för strax under 1000-lappen. Då får det vänta. Hittade en sida på internet som har rea på reima. Synd bara att de inte rear mer. Nog hade det varit bra med halva priset.

Sitter i träsket nu och ser när de andra njuter av aborre. Åh, vid såna här tillfällen önskar jag att jag inte var så tjurig. Måste klara 0.6 kg till måndag. Det är bara så.

Den här nobbade hon. Den dög inte. Jag tyckte den var fin jag. Kräsen flicka.


Fördomsfull

Jag är nog ganska fördomsfull. Mot överviktiga. Alltså mot mig själv. Jag tänker alltid att om man är överviktig så är man automatiskt otränad och om man är smal så är man automatiskt vältränad. Så är ju inte fallet. Det märker man när man går på mycket pass. Många smala som inte pallar med ett intensivt spinningpass där man ska stå och cykla med tungt motstånd i flera minuter. Jag vet ju att jag fixar det. Jag har sett många andra överviktiga som också fixat det. Samma när jag ser överviktiga gå på bodystep så tänker jag att de vet inte vad de ger sig in i. Ibland har jag rätt. De vet inte och de orkar inte. Samma gäller ju då smala men inte tänker jag så innan ändå. Har sett en del som gått därifrån efter halva passet för att de inte orkar.
En som är överviktig kan mycket väl vara mer tränad än den smala tjejen bredvid. Inte bara jag som behöver ändra inställning tror jag. Hela samhället borde göra det. Jag är överviktig och inte särskilt vältränad. Ändå ser jag under varje pass smala tjejer som är än mer otränade. Har än sämre kondition än mig.
Nu ska jag börja tänka om. Överviktig innebär inte per definition otränad. Smal betyder heller inte vältränad.

Idag har vi firat svärmor som fyller 3 år äldre än vad min storebror gör(!) Jag fikade inget alls. Har 0.8 kg kvar till mitt mål på måndag och jag vill klara det. Då har jag inget utrymme för ens en kaka. Jag gillar inte att inte klara mina mål. Har jag bestämt mig för något då ska jag baske mig klara det också.

Blir lite jobbigt med pulver imorgon när vi åker till Finland på reimajakt och till IKEA. Alltid omständigt när man åker iväg. Spelar ingen roll. Jag ska inte äta något annat. Är man tjurig så är man. Största problemet för mig innebär att eftersom man dricker så mycket vätska så måste man gå på toa ofta. Jag verkligen avskyr offentliga toaletter. Jag har förut hållt mig från morgon till tidig kväll för att undvika dem. Måste komma ihåg att ta med handspriten.


Tisdag igen

Idag har jag återigen lyckats undvika pluggning till förmån för skrivarjakt (vår la av för några dagar sen) och nya skridskor till Fanny. Inte bara skrivaren har lagt av utan en viss dator som jag köpte för 4 månader sedan. Det var en flicka som råkades hälla saft i den. Alltså måste jag även på minidatorjakt. Drulleförsäkring är bra att ha i sådana här fall men eftersom självrisken är på 1500 så blir det ju ändå inte gratis direkt. Nåja. Så kan det gå. Det är ju bara en sak. Finns sådant som är viktigare.

Förutom att undvika att plugga har jag även tränat Zumba. Så ofantligt roligt. Den här instruktören är verkligen fantastisk. Vilken energi. Och jag säger det igen. Vilka rumpskak. Jag fattar inte hur man kan göra det. Helt sanslöst.


Frosseri

Jo alltså. Händelserik helg. Har iaf varit i frosserins tecken. Typ. Kroppkakor (eller ja, inte ens en hel) på lördag. Köttsoppa med lite godis, glass och chips med dip till efterrätt på söndag. Ovanpå det. Ingen träning. Gissar vi på att jag lagt på mig lite under helgen? Gör inget dock. Ibland behövs det bara. Och jag har bestämt mig för att jag ska inte få dåligt samvete för att jag äter.

Idag är det återigen vardag med pulver resten av veckan så att jag når mitt mål. I lördags hade jag 1.1 kg kvar. Kan nog ha ökat lite i helgen.

Idag var det premiär för Indoor Walking. Ungefär som spinning men på en crosstrainer. Helt okej. Inte riktigt lika jobbigt som spinning dock. Lär nog bli fler gånger iaf. Träningsvärken från i fredags är äntligen borta. Måste ju ha tränat bort den(?!)


Framåt kvällen

Mys var det på isen. Kallt var det också. Längtar till våren när solen värmer lite mer. Då ska vi ut ofta. Hann iaf med mackor med varm choklad och lite grillad korv innan vi halvt frös ihjäl. Lite plumsande i snön får räknas som dagens träning.

På tal om träning. Det gör liksom ännu ondare nu. Och överallt. Varför tränar jag nu igen? Och vem har sagt att träningsvärk är skönt? Kan inte ha varit jag. Omöjligt.


Oajj

Japp, träningsvärk var det ja. Går som att jag, ja hrmmm..., Om vi gör det mer barnvänligt så går jag typ som ett barn som har på sig blöja. Det gör ont. Vet inte ens vad det är för muskler riktigt. Tror inte jag använt dem tidigare. Vilken procedur det är att sätta sig. Gisses!

Ska göra i ordning lite mackor och varm choklad sen bär det av en sväng till skärgården för lite mys vid öppen eld.

Working out

Idag har jag varit duktig och tränat. Händer alldeles för sällan nu för tiden. Först ett corepass. Aj min mage. Sen ett fredagspartypass (innebär en blandning mellan afro, latino och thaiboxning) Aj mina armar. Syftar då på thaiboxningen.
Slutsats. Träning gör ont. Jag gillar träning. Jag är nog en sån där mascho.. mashoch.. Äh, en sån där självplågare.

Ska prova på det för gymmet (och mig) nya passet powerwalking på måndag. Svettigt kan tänkas. 

Jag och mina armar ska nog gå och sova nu. Måste bara lyfta upp en sovandes Fanny från golvet. Hon tyckte visst det var varmt. Hallå, är vi släkt. Jag håller alltid på att frysa ihjäl när jag lagt mig och bäddar in mig så att bara ögona sticker upp ovanför täcket.

Nighty night!

Hur går det då?

Har ju glömt att uppdatera angående viktnedgången sen jag började med pulverdiet igen. Efter första veckan låg det på -2.2. Hade nog kunnat vara lite mer om jag inte tagit den där utekvällen på lördagen. Just nu ligger jag på -3 kg. Helnöjd över det. Sammanlagt har jag då gått ner nästan 15 kg. Är riktigt stolt över mig själv. Nu har jag som mål att gå ner 13 kg till sommaren. Ska väl ändå inte vara omöjligt.

Nackdelen när man är på G med vikten är att man har så svårt att koncentrara sig på annat. Istället för att plugga lockas jag till vikt- och träningsbloggar. Eller kollar upp olika goda recept. Självplågeri kan man tycka när man inte äter vanlig mat. Det är det man saknar mest. Maten. Att tugga på något.

Tänk om det kunde vara lika lätt att gå ner i vikt som att gå upp...


Helgen

Igår var en trevlig dag. En sväng till Vändträsk och alla 4 syskon under samma tak. Även Julia och mini var med. Jag tycker så om när vi är allihopa är samlade. Det är surrigt och något för högljutt. Precis som det ska vara :)

Åkte vidare därifrån till partaj hos Sussie. Mycket roligt! Som alltid. Kände mig dock lite gammal. Vi var ju äldst på stället. Majoriteten var nog ett tag -89or. Gisses. Jag vill också ha så långt kvar till 30.
Kom hem i lagom pensionärstid vid 2. Inte orkar jag med efterfest och komma hem på kl 6 på morgonen nå längre.

Idag var en desto lugnare dag. Vila, trotsa snöovädret och sedan besök. Nu är dt stora projektet "få barn som sovi alldeles för länge idag att somna". En stor tjej som sov till 9 och en liten tjej som hos farmor och farfar fick lov att sova till halv 11. Kommer hon någonsin att somna tro.


Torsdag är det då idag. Helt säkert.

Idag har varit en riktig tvätt- och städdag. Nu är julen borta. Lite tråkigt tycker jag. Det är ju så mysigt med julstjärnor och elljusstakar. Myser iaf med tända ljus och en kopp te.

Inge gardinbyte i vardagsrummet dock. Gillar inte när saker blir halvfärdiga. Nåja, den röda hissgardinen har ju suttit där ett tag så det kan ju inte skada om den sitter där ett tag till. Behöver nya. Som släpper in mer ljus. Troligen en hissgardin i annan färg än röd. Helst vill jag sy en egen kappa. Brist på symaskin stoppar mig väl kanske då. Lite inslag av brist på talang också kanske.

Hemkommen från bio för ett tag sedan. Helt klart sevärd film. Och som tidigare påpekats. Jake Gyllenhaal kan inte bli fel.Om jag känner han jag bor med rätt så lär det nog bli ytterligare en film ikväll för mig.


Men idag är det Tisdag iaf

Måste varit virrigare än få igår. Tror att jag skrivit ett inlägg kvällen innan som jag egentligen skrivit några timmar tidigare bara. Sedan har jag satt rubriken Tisdag också fast jag var mycket medveten om att det var måndag. Förhoppningsvis kommer inte hela min intelligens att försvinna.

Behöver inte oroa mig över tentan iaf nå mer. Kommer inte att göra den. Sjuka i familjen leder till mer jobb hos mamma i veckan. Nu har jag någonting att skylla på för att slippa plugga.

Grattis gumman till din viktnedgång! 20.4 kg. Jisses vad du är duktig. Du sporrar mig hela tiden. Nu är det bara för mig att ligga i också!

Tisdag fast måndag

Plugglisa. Jo det kan man tycka att jag borde vara så här 4 dagar innan tentan. Är jag det då. Nä... Ingen aning hur ska jag få upp motivationen.

Helgen har spenderats i swampet. Började lite smått med kuren i lördags. Reulterade i att jag drack allevo med godis som tilltugg. Haha. Jättelyckat. Söndagen gick bättre. Då blev det även ett träningspass i form av zumba. En ny instruktör. Men oj vad duktig hon är. Vilka rumpskak. Mina försök såg nog mindre bra ut :D Haha. Vilken syn att se kanske 40 personer stå och skaka rumpan något okontrollerat. Ska igen på tisdag. Måste ju lära mig att skaka rumpa.

Update
Haha jag sa just till S att jag skrev ett inlägg igårkväll. Gjorde jag det. Nä jag gjorde det imorse med rubriken tisdag. Inte är det då tisdag idag. Beviset på att pulverdiet gör en lite dummare :P
 


Kickstart

Idag har det nästan pluggats. Det har tränats och det har ätits. Skulle egentligen ha blivit mycket pluggat. Men inte. Har totalt tappat motivationen. Träningen bestod av spinning plus core. Vilket säkerligen lär leda till träningsvärk imorgon.

Tror att jag kommer att påbörja en ny pulverkur imorgon på kanske 2 veckor. Behöver en ny kickstart. Få upp motivationen. Och hur otroligt det än låter bli piggare. Min klocka är konstant inställd på sömn. Var faktiskt ganska pigg under förra pulverdieten. De första dagarna är dock ingen höjdare. Trötthet, huvudvärk och hunger. Tror ni hon är nå grinig då, hon mamman i hushållet? :P

Det tror jag...

Lotta

Flickorna ser på Lotta på bråkmakargatan. Åh vad hon påminner om Ellen. Haha. Lika butter.

Ellen?

 Lotta?


Det blev ju lätt

Eftersom ni nu var enstämmiga om vilket kort jag skulle ta så fick det bli det. Bra val ;)
Om jag hade varit smart så hade jag väl kanske kunnat knäppa kort när jag var nyfixad och inte kl 4 på natten. Svartvita är bättre för då syns det inte hur sliten man egentligen är.

Hamnade i träsket ikväll. Blir nog här till tisdag då det ändå bär iväg på kalas då. Jösses, nu börjar du bli gammal. 1 år kvar till 30. Jag kan ju faktiskt retas eftersom jag har 5 år kvar. 3 år på raken har jag haft 5 år kvar till 30. Jodå.

Nu måste pluggandet återupptas igen. Nu är det nogslöat. Från och med onsdag tar jag tagi det. Om nu inte något annat kommer emellan. Som är döviktigt. Eller iaf lite viktigt. Kanske kan räcka med vad som helst också.Problem

Lite egobilder. Kan inte bestämma mig för vilken jag ska välja. Det handlar om något så livsavgörande som profilbild till facebook! It´s a matter of life or death so to speak :D Kan inte någon hjälpa mig?

Bilderna är klickbara. Klicka på dem så blir de större :)

    

    

    

                 

Jo jag vet att jag ser färbaskat allvarlig ut men en av busflickorna knockade mig i läppen för några dagar sedan och när jag ler så syns fläskläppen. Ser inte klokt ut när ena sidan av överläppen är dubbelt så stor som den andra.

Vilken ska jag välja nu då?

Gott nytt år!

Jättetrevlig nyårsafton har vi haft tillsammans med vänner och god mat. Barnen trivdes jättebra tillsammans med pojkarna. Måste säga att jag har aldrig träffat en så vältalig 11-årig pojke förut. Han höll tal innan vi skulle äta och när vi skålade till tolvslaget. Jag är imponerad. Vilken tur vi har när en del av herrskapet jobbar som kock. Han kan få vad som helst att smaka underbart. Riktigt god buffé bjöds det.
Tolvslaget firades på bergnäsbron där vi hade utsikt över stadens (och alla andras) fyrverkeri. Vägen därifrån kantades av snöbad och många skratt. En nyårsafton att minnas. Väl tillbaka var det mys som gällde fram tills vi åkte hem. Strax före 3 somnade barnen gott i sina sängar. De var så duktiga som orkade vara vakna så länge och dessutom med gott humör. Mina <3

Jättelyckad kväll!Flickorna tittar på tidiga nyårsraketer.


RSS 2.0