Rea

Hittade vinterkläder till Fanny efter en tur på staden i Boden.
De blev som tur var godkända. Snål som jag är skulle jag aldrig betala full pris på reima men med 50% rabatt så funkar det bra :)Har kommit hem ikväll efter 2 nätter i träsket. Höll inte på att ta mig hem dock. En sån där harang av svordomar om vår bil igen. Säger bara SUCK!

Mina finaste
Kommentarer
Postat av: sussie

Tycker verkligen att ni ska köpa er en fungerande bil. Det är liksom A och O att den är fungerande! Så köp en ny bil med diselvärmare dessutom så slipper ni vara så orolig att ha den ute i kylan och du slipper hålla på och åka buss. Fina bilder och fin overall!

2011-02-20 @ 07:12:01
URL: http://sussiesgodsaker.blogspot.com/
Postat av: Bloggägaren

Tycker jag också. Dieselvärmare är dock inte så lätt att hitta en bil med. Jo en gammal taxi men då har de ju gått hur långt som helst i princip. Att installera dieselvärmare kostar väl 15-20000 så det är inte så många som gör det.Fast det är jacka och täckbyxor :) Som tur var tyckte Fanny också att det var fint.

2011-02-20 @ 09:10:14
URL: http://mypiece.blogg.se/
Postat av: sussie

Haha! Nä, där har du faktiskt fel Mari! De flesta nya diselbilarna är utrustade med diselvärmare ;) Så där fick du lära dig något nytt! Så det är väldigt lätt att hitta en bil med diselvärmare men det kräver ju att du köper en ny bil!

2011-02-20 @ 10:05:34
URL: http://sussiesgodsaker.blogspot.com/
Postat av: Storasyster

Vad kul att se Ellen glad på ett kort, hon brukar ju se lite småsur ofta ;)

2011-02-20 @ 10:43:23
Postat av: Bloggägaren

Haha. Vi kommer uppenbart inte att köpa en ny bil och i den prisklassen vi har råd med så har inte de flesta dieselbilar dieselvärmare. Då är det mest gamla taxibilar eller firmabilar.

Men det är roligt att du tror dig veta något som jag inte vet om dieselbilar. Har du glömt vem jag är tillsammans med??

2011-02-20 @ 11:40:42
URL: http://mypiece.blogg.se/
Postat av: Bloggägaren

Sen är dieselvärmare en extra utrustning. Det är inget som ingår i bilköpet utan man får betala extra för det. När man köper en ny alltså. Därav gör inte så många privatpersoner det.

2011-02-20 @ 11:41:52
URL: http://mypiece.blogg.se/
Postat av: sussie

Då får jag bara säga att Jonas är rätt dålig på bilar ;) På alla volvo bilar är det standard och INTE en extra utrustning! Så ni får nog läsa på lite om det dära ;)

2011-02-20 @ 13:01:58
URL: http://sussiesgodsaker.blogspot.com/
Postat av: sussie

Okej, det var lite hårt att skriva att han är rätt dålig på bilar, alla har vi kunskapsluckor i våra intressen! :0)

2011-02-20 @ 18:04:45
URL: http://sussiesgodsaker.blogspot.com/
Postat av: Bloggägaren

Haha, så Volvo är alltså den enda dieselbilen då? Det är nog dock den enda Jonas inte vill ha.

Men du får gärna diskutera bilar med honom för att testa hans kunskaper :)

2011-02-20 @ 21:25:40
URL: http://mypiece.blogg.se/
Postat av: Sussie

Haha! Nä, jag är inte intresserad av bilar, det var ju du som satte igång diskussionen med att tro att det bara är taxibilar och firmabilar som har diselvärmare.. förstår dock inte funktion av diselvärmare på en taxibil men ok... Haha.. nä, jag skrev på de flesta diselbilarna och sen standard på Volvo! :0) Hur som helst ska ni ju inte köpa en bil med diselvärmare. Var bara ett förslag eftersom jag själv hade velat ha en bil med diselvärmare om jag skulle köpt en bil i nuläget, eftersom jag tycker den funktionen är väldigt smidig och bra!

2011-02-22 @ 09:04:41
URL: http://sussiesgodsaker.blogspot.com
Postat av: Bloggägaren

Om du läser igen så skrev jag i den prisklassen vi har råd med så har de flesta inte dieselvärmare, däremot taxi och firmabilar. Vilket stämmer också. Du skrev däremot att de flesta dieselbilarna har dieselvärmare. Sen efter att jag nu kollat upp det så ja, på volvo räknas det som standard men eftersom att man måste ha en timer för att kunna ställa in den om man vill ha värme innan man åker så måste man betala 3000 kronor. Varför man vill ha värme till motorn är ju för att skona den från kallstart. Blir ju ändå en kallstart om värmaren inte går på förrän man startat den. Utan dieselvärmare (eller hjälpvärmare som de flesta har) skulle heller inte dagens dieselbilar bli särskilt varma när det är kallt ute.Det är en smidig och bra funktion så länge man har parkeringsvärmare (alltså med timer och helst fjärr) men eftersom det kostar extra på alla bilar som har dieselvärmare så tycker jag inte man kan säga att det ingår. På volvo är det billigast att komplettera. På tex BMW kostar det 10000. Samma på passat (de som ens har det).

Ca 24 % av nya dieselbilar som såldes 2010 var volvo. Den som säljer mest ja. Men forfarande utgör alla övriga då mer än 75 %. Alltså är inte dieselbilar = volvo :PMen som du säger så kommer vi inte att köpa en bil som har dieselvärmare eftersom en ny bil ligger utanför vår prisklass. Minst 300 000 känns inte aktuellt att lägga ut på en bil just nu. Inte ens en nästan ny bil ligger i vår prisklass. Vår prisklass ligger ungefär någon gång vid början på 2000-talet. Då ingår sällan en dieselvärmare. Hade inte vart dåligt om det ingick dock. Är ju en bra funktion. Helst kompletterat med en motorvärmare också.

2011-02-25 @ 00:19:31
URL: http://mypiece.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0