Valborgs

Nä jag har fortfarande inte lyckats få in bilderna i datorn. Kanske blir lite fler kort knäppta nu under valborg så jag satsar på att få det gjort ikväll när vi kommit hem från valborgsfirandet. Inget magnifikt. Inget grillat. Här kör vi på tacos och majbrasa på skurholmsberget.

Flickorna har fått nya sommarkläder. Inte för att det behövdes. Mest för att jag älskar klänningar. Tänk vad söta de kommer att vara i detta:



Den stora frågan är nog bara hur allt ska få plats. Kanske dags för en rensning. Igen...

Hemma

Min plan var att lägga in bilder i datorn ikväll. Äntligen. Blir inte så. Går och sover istället. 2 nätter i ett rum med papperstunna väggar emellan och 2 snarkande karlar i sätter sina spår. Jag fungerar just nu inte så bra. Andra bullar imorgon.

Godnatt!

Norrbottenskuriren

Om ni inte har Norrbottenskuriren så köp den nu och slå upp s 12-13. Då får ni se de sötaste tjejorna :) på en stooor bild!

Nu bär det av till Vändträsk snart!

Påskfirandet har börjat

Klicka på den här länken och titta på bild nummer 15 så får ni se en påskkärring och en påskhare fotat av kuriren.

http://www.kuriren.nu/bildspel/standaloneviewer.aspx?id=5900336

Vi var på stan igår så barnen fick varsitt påskägg och blev fotade av kuriren. Sedan åkte vi till hägnan för brödbak och påskpyssel samt det allra roligaste; en påskvandring. Ett skådespel från 1880-talet som var lite läskigt. Tycker verkligen om Hägnan. De har så mysiga evanemang. Påskfirande, julmarknad och framförallt medeltidsdagarna. Vi är flitiga besökare till Hägnan varje sommar för att titta på djuren och strosa omkring i gamla miljöer.

Eftersom Jonas tagit med sig kameran till England så har jag tyvärr inga kort att visa. Tog kort med mobilen men vet inte hur jag ska få dem till datorn. Ej heller hur man mobilbloggar. Men jag tog iaf kort på barnen när de bakar. Så då vet ni :P

Osynlig

Mina inlägg blir bara färre och färre. Den här gången beror det dels på att jag varit i Vändträsk sedan fredagmorgon där jag huserat tillsammans med min lilla saftnedspillna dator vars inte alla tangenter funkar (alltså går bloggning bort) och dels på ren och skär slöhet. Inte för att jag inte gör nåt. Utan mer en bloggslöhet kanske. Finns nog faktiskt ingen dag som jag inte gör något faktiskt. När jag väl (oftast ganska sent på kvällen) sitter vid datorn priotirerar jag annat istället. Facebook. Och ja facebook. Lite mail också.

Om jag lyckas ta mig ur bloggslöheten så kanske jag skulle ta och lägga in lite bilder från Ellens födelsedag.

Förresten får nog det vänta. Karlsloken har åkt iväg till England med kameran. Alltså blir det bilder tidigast på fredag.

Tog med mig mamma på stan en sväng idag. Vad hon levde upp efter det. Måste göras oftare. Lilla mamma <3 Bokade tid för en synkontroll imorgon så hon ska få sig nå nya glasögon. Storasyster ska åka med henne. Visst går det bra syster yster? Glömde ringa. Om du inte vill åka med henne själv så följer storebror med.
Kommunikation via blogg är underskattat :P


Dagen D är över

Äntligen är denna kurs över! Förhoppningsvis. Om jag nu inte diagnostiserat patienterna fel eller satt in helt galet fel mediciner så att jag dödat någon av dem. Vore väldigt obra.
Skrev då så pennan glödde i 5 ½ timmar och slog frenetiskt fram olika mediciner i fass. Så länge har jag aldrig någonsin skrivit en tenta. Verkar likadant för alla övriga i klassen så kan ju inte betyda att just jag är seg. 15 stycken A4 blev resultatet. Jag gissar att det kommer att dröja länge innan vi får resultatet på tentan...

Väl hemkommen påbörjades tvätten. Jösses vad jag varit slö med att tvätta på sista tiden. Jösses vad tvätt det innebär. Men nu är tvättkorgen tom och jag ska gå och sova i nytvättade sängkläder.

Imorgon ska jag göra något så roligt som att städa. Och handla. Tror nog att Ellen förväntar sig tårta på födelsedagen. Och även en present kanske också.



Min lilla kanin som snart blir stor. Eller ja det är hon ju redan. Hon blir ju bara 2 dagar äldre än vad hon är nu. Men 5 låter så gammalt :P

Resor

Jag är glad att jag och Jonas har ungefär lika åsikter när det kommer till pengar. Vi är inga "spenderare" helt enkelt. Vi är mer sparare. Vi är duktiga på att spara. Vi är duktiga på att göra bra val när det kommer till placering av pengar (nu pratar jag inte aktier utan typ lägenhet). Vi är duktiga på att hitta bra saker billigt (för det mesta bra iaf :P) Vi har bra förutsättning för att kunna köpa hus. Enligt de nya bankreglerna så får man bara låna 85% av köpesumman. Inget problem för oss. När vi säljer lägenheten räcker pengarna gott och väl till mer än 15% om vi nu inte skulle få för oss att köpa ett hus för flera miljoner. Vi har båda pengar sparade så att vi har en bra buffert om något skulle hända med huset. Jo, vi är helt enkelt ganska "präktiga". Eller om man vill kalla det för snåla. Vilket som :P

Dock ibland så får man bara lust att sluta vara så präktig och ta dessa sparade pengar och åka utomlands. Just nu tex. Nu pratar vi låååångresor. Jag vill till Australien (jo jag vet att det fins extremt mycket kryp där men ändå. Jag vill se krokodiler) och ta en bilresa genom USA. Jag vill på safari i Afrika. Jag vill till Kina. Det enda som inte lockar mig är Europa.

Nä nu ska jag sluta drömma om resor och ta mitt pick och pack ut på balkongen för att plugga i solen. Det får duga tills vidare. Är ju inte fyskam det heller :) Imorgon är det tenta så nu är det dags för hållning av fingrar och tår och kanske vader. Ja allt som går att hålla.

Jo jag vet att jag skrivit ungefär likadant tidigare. Säkert när det var jättekallt ute. Tror bara att det är så att jag verkligen vill utomlands. Eller kanske fly vardagen en stund.


Hej igen!

Nu var det längesedan igen. Mitt bloggande är inte så frekvent. Blir så mycket annat som prioriteras ju.

Förutom att plugga så är vi ute mycket också. Igår åkte vi ut på isen med mackor, oboy och skolböcker. Lite sol så piggnar man till. Idag tog vi fram cyklarna och tog oss en tur. Upptäckte nu då att Fanny kommer att behöva en ny cykel snart. Jösses vad hon måste ha växt. Vi köpte ju den här förra sommaren. Små barn små utgifter stora barn stora utgifter. Stämmer verkligen. Får hålla koll på blocket om det finns någon 20" cykel till salu. Även längdskidor med pjäxor skulle behövas. Det är verkligen svindyrt att köpa nytt. Skulle aldrig få för mig att göra det. Återvinning är bra!

Shopping har det också blivit av i helgen. Inhandlade lite nya träningskläder och skor. Eller egentligen löparkläder och skor. Japp, jag har tänkt att börja springa. Eller kanske jogga. Eller ja egentligen kanske man ska kalla det lunka än så länge iaf. Att det är så jobbigt att jogga. Jisses. Pallar med ett svettigt en timmes bodystep pass relativt bra (eller ja ok ibland känns det ju som att man hålller på att dö under tiden) men att jogga 5 minuter blir jag helt slut av. Varför är det så mycket jobbigare egentligen? Är det för att det är så mycket lättare att bara sakta ner och börja promenera istället. När man går på ett pass så är det bara att härda ut oavsett om man orkar eller inte.

Så här kommer ni att se mig framöver. Dock inte med tights utan valde vindbyxor istället. Tights och Mari går inte riktigt ihop.




Fair Game

Har precis sett Fair Game. En film som visar precis vad USA är. Vad de är är i detta fallet inget positivt. Varför startade de ett krig mot Irak när de hela tiden visste att de inte hade några kärnvapen. Kanske är som ryktet säger, för oljan. Lögner för att starta ett krig. Ett krig som så många människor lidit av. Ett onödigt krig.
Se filmen. Döm själva. Det är USA.

Jag blir upprörd. Visste ju det här egentligen men på något sätt så blir det så mycket tydligare nu. Jag gillar verkligen filmer som kritiserar USA eftersom de flesta filmer är till deras fördel. Kan ju ha att göra med att praktiskt taget alla filmer kommer därifrån.

Bra film iaf. Sen är det lite så att en film med Sean Penn inte kan vara dålig.



Känner att jag kan inte skriva ett helt inlägg endast tillägnat en film så jag får väl fylla på med lite övrigt.

Har varit i träsket sedan igår. Är hemma nu. Imorgon blir det plugg.

Äh, jag hade nog kunnat tillägna hela inlägget till filmen. Mycket mer spännande än mitt liv iaf :P

Tentaresultat

Jag hade totalt missat att vi hade fått tentaresultatet från omtentan.

JAG FICK VG!!! Vad jag är bra!! Det gjorde verkligen min dag.

Finns en annan sak som också troligtvis är riktigt bra! Har varit bra ändock energilösa dagar senaste tiden.

Energilös

Idag har jag kört Pump för första gången på länge. Ojoj vad jobbigt det var. Ny koreografi som jag tycker är tuffare än den förra. Iofs så kan det hjälpa till att min energi är som bortblåst och har varit det i några veckor nu. Varenda träningspass jag varit på har kännts 20 gånger jobbigare än i vanliga fall. Det jag helst av allt gör är istället att sova. Åh, det är skönt.

Kanske är en sån där vårdepression. Jag brukar ju drabbas av dem på hösten så det är ju inte helt omöjligt. Vad gör man då? Till höstdepressioner brukar ju ljusterapi föreslås. Men till vårdeprressioner då? Mörkerterapi kanske? Lägga sig under täcket i ett kolsvart rum. Nog för att det låter lockande :P

Min största arbetsinsats för idag blir att försöka mig på storasysters smördegsinbakade kassler till middag.




RSS 2.0