Busy busy

Igår kväll var ingen vidare bra kväll. Verkligheten kommer ikapp en ibland. Så mycket som ska göras och så lite tid att göra det på. Jag har 2 tentor i mitten på januari, en i februari, april, maj och juni. Dessutom har jag en bautatenta i anatomi att göra som jag inte gjort ännu. Allt detta måste jag alltså klara nästa termin för att få börja tredje året. Hade jag bara haft mig själv att tänka på hade detta inte kännts fullt så omöjligt. När dessutom motivationen är nere på noll så... Igår satt jag och var irriterad på alla våra böcker. Hur kan det komma sig att de ALLTID väljer ut engelska böcker som desutom är mellan 600-1000 sidor?!

Ikväll är det uppdrag avreagera mig. Ska på Bodycombat och sparka loss.

Helgen

Oh vad roligt jag hade i fredags! Så bra avslut på en jobbig vecka. Behövdes! Drack alldeles lagom mycket och dansade alldeles för mycket. Pratade med en massa roliga människor. Helt enkelt skitkul! Lyckades inte tappa byxorna heller. Hittade ett par som inte var så mycket för stora. Men vilken härlig känsla det är med för stora byxor. Då förstår man verkligen att man gått ner i vikt. Tycker det är så svårt att se på sig själv.

Första advent och vi har ätit mysfrukost med tända ljus på morgonen. Julpyntade igår. Älskar verkligen julen!

Nu ska jag väcka han som var ut igår. Brukar inte vara det lättaste.

Inge mer plugg denna helg!

Nu är tentan över. Förhoppningsvis har jag klarat den men det kan ha gått lite hur som helst faktiskt. Skönt att det är över i varje fall. Har hunnit sova en timme också. Blev inte många av dem inatt.

Nu ska jag snart börja göra mig i ordning. För ikväll blir det ut!! Först lite vindrickande sen lite konsert (raised fist) sen lite utgång med säkert lite mer drickande av varierad sort :D Haha. Känner verkligen att jag är i behov av en skitkul kväll. För det kommer det att bli!

Vet inte vad jag ska lyckas ta på mig dock. Hittar inga byxor som passar. Inte för att jag klagar över det. Har letat igenom garderoben. Men nä bara för stora. Har ju byxor i mindre storlek som är nerpackade i en resväska men där är jag inte riktigt ännu. Kanske på 10 kg till att jag får på mig dem. Då kommer jag att studsa omkring av glädje! 6 år sedan jag sist kunde ha dem. Jag är på väg iaf.

Lovar att rapportera om jag lyckas tappa byxorna ikväll på krogen :D

Pluggisen

Vad jag gör om dagarna. Pluggar. Från det jag stiger upp tills jag går och lägger mig försöker jag trycka in en massa verkningsmekanismer för en massa olika substanser i mitt huvud. Där i mellan försöker jag hinna med någon promenad. Och jo jag har ju börjat äta vanlig frukost nu. Rackarns så gott det är!

Nästsa vecka har jag bestämt att jag ska ha tid till att hälsa på min systerdotter med familj. Saknar dem! Har även planer på att hälsa på det nya tillskottet, söta goa Vilja. Eftersom ni läser min blogg så kan ni ju kommentera här om ni motsätter er mina planer. Inte för att det är säkert att jag lyssnar ändå ;P


Äntligen

Igår fick jag äntligen träffa henne.  Som jag väntat. Lilla Vilja. Så underbart söt! O vad det är mysigt att hålla i en mjuk liten bäbis. Blir sugen på en varje gång men kommer mig till sans efter ett tag. Mycket bättre att låna. Känner att jag inte vill ha något mer barn. Jag är så nöjd med mina underbara flickor. Med tanke på hur gnällig jag är och hur jobbiga graviditeter jag haft så är nog alla nöjda över det beslutet. Inte minst Jonas :P

Sitter själv här hemma och försöker plugga medan resten av familjen är på kalas. Så är det när tentan är på ingående. Fredag bär det av. Förhoppningsvis klarar jag den. Annars är det kört för mig att få något från CSN nästa termin. Vilket så innebär att jag i sådana fall måste ta ett studieuppehåll eftersom vi inte klarar oss på Jonas inkomst. Liiiite press va!!


Mera inköp

Eftersom jag för några dagar sedan endast var ett halvt kg från mitt delmål så kände jag att jag ville unna mig något. Köpte något jag praktiskt taget aldrig någonsin köper. Parfymer.



Tycker de luktar så gott. Inte parfym, utan mer nystädat, nytvättat och nyduschat. De är ju egentligen svindyra men nu fanns de till bra pris så jag ville unna mig dem. Kom dock på att kanske Jonas betalar dem och så får jag dem i julklapp. Funkar bra för oss båda :P Haha, han är verkligen inte på bra på julklappar. Eller presenter överhuvudtaget.

Blev även en mascara jag hört skulle vara bra, världens häftigaste ögonskugga och en bra hårborste.

         

Bildkälla


Jag tycker mig vara värd det när jag gått ner 10 kg. Och desstom nu sista tiden levt på pulver. Mmm, då förtjänar man att lukta gott. Alla parfymer jag har är antingen minst 10 år gamla eller inne på sluttampen. Nu kommer jag att lukta gott!

Kärlek

Återigen bevisar min jacka sin storhet. Inga problem med en 45 minuters promenad i 15 minusgrader. Snarare så att jag blev för varm. Tänk att man kan bli så fascinerad av en jacka. Men har gått och frusit varje vinter i 7(!) år så kanske det inte är så konstigt. Idag bär det nog iväg på stan en sväng för att leta födelsedagspresenter till bunten som fyller år nästa vecka.
Sen bär det iväg till swampet för att spenderna natten hos mamsen. Pappa är nog i behov av lite vila. Måste verkligen plugga också. Har verkligen tappat motivationen till pluggandet. Måste ju klara omtentan på fredag annars lär jag nog bli utan CSN nästa termin.

Min stora kärlek just nu:


Nyinköpt

Dessa inhandlade jag igår då jag blev less på att frysa i mina gympadojjor. Kan ju vara för att det var 15 grader kallt igår som inköpet kändes väldigt motiverat. Mina gamla har nämligen gått sönder redan förra vintern. Och då pratar vi i början på vintern så jag på grund av min snålhet gick i ett par trasiga skor hela vintern. Typiskt mig. Jag har gått i en jacka jag inte fått igen och en jacka som inte varit särskilt varm bara för att jag tänkt i flera år att jag ska komma i den eller helt enkelt varit för snål. Nu äntligen vet jag hur det känns att inte frysa. Nu spelar det ingen roll att det är -15 ute. Jag står pall i min nya jacka som är så värd sina pengar. Inte underligt att jag inte velat gå utanför lägenheten om det varit kallare än -10. Jag har ju frysit som en gnu. Men inte nå längre. Nu återstår bara ett par rejäla kängor eller liknande som passar bättre vid promenader.

Långt inlägg för att komma fram till att jag är snål. Eller rättare sagt var snål. Bäst att passa på dock medan man har råd.

Här är iaf de snygga fodrade vinterstövlarna jag köpt




Bildkälla


Streetig

Igår körde jag på lite hårt på gymmet. Har nästan bara promenerat sen jag började med pulverdieten. Så det var ett tag sedan. Med så lite energiintag känner man inte för att ta ut sig för mycket. Kände mig dock rastlös när jag satt i skolan så jag gick en timme tidigare än planerat till gymmet. Körde en 25 minuter crosstrainer och sedan 1 timmes streetdance. Kändes mer "streetigt" än det jag vart på tidigare. Kul var det men rackarns vad snabba fötter man ska ha. Mina var lite väl långsamma :P


Kärleksbrev

Fanny har fått sitt första kärleksbrev idag. Åh nej säger jag. Nu börjas det. Jag som tänkte att det skulle vara lugnt fram till tonåren. Jag fick ta hem det och gömma det under hennes kudde. Gulligt men skrämmande. Min värsta mardröm närmar sig. Tonåren.

Slut på väntan

Nu var det ett tag sedan och mycket har hunnit hända.

Äntligen har hon kommit! Känns nästan som att jag har blivit moster igen! Fast vi inte är det minsta släkt. Hihi, några tårar fälldes till och med när jag fick sms:et. Samma när jag blev gammelmoster. Kändes mer som att jag blev moster. Då har jag redan många syskonbarn. Och inte klagar jag för det :)
Himla söt är hon då lilla tösen och jag längtar så tills jag får träffa henne.

Spenderade nästan hela förra veckan med mamsen <3

Har gått ner 1.9 kg till denna vecka. Då hamnar jag på nästan -5 kg på 2 veckor. 1 kg kvar till delmålet.

Yay mig!

Minus 2.8 kg sedan jag startade med pulverdieten! Inte illa. Nog ger sånt här bra resultat! Nu har jag kvar 2.8 kg innan jag är nere på mitt första delmål som jag bestämt mig för att klara innan jul. Känns ju inte direkt omöjligt :)


Pulkabacken

Idag började dagen ganska sent (steg upp 9! wieho) med en morgonpromenad efterföljt av en tur till pulkabacken. Åkning och korvgrillning. Åh vad gott det såg ut med korv. Det sägs ju att suget går över efter några dagar. Tycker mitt ökar istället. Nåja, färdiggnällt! Jag gör det ytters frivilligt.
Gissa om barnen är glada över snön! Och jag med för den delen! Glömde kameran igen. Aldrig påstått att jag har bra minne...

Ellen har fortfarande på sin overall. Det är 2 timmar sedan vi kom hem. Hon är rolig Ellen. En sommar skulle hon ha overallen varje gång vi gick ut :D

Helg

Igår blev det kalas. Trevligt :) glömde såklart att fota då.

Kom däremot ihåg att fota när vi var på teknikens hus i torsdags. Tar bara så här lång tid innan jag lyckas få in bilderna i datorn.





Ok ja, inte så många blev det men ärligt talat tycker jag att teknikens hus är ganska tråkigt. Leos klår TK med hästlängder. Här sitter de i varje fall i racerbilen. Vi gick runt några varv. Tillverkade kartonger och nyckelringar. Byggde lite klossar och räknade myror.


Dag 6

Inne på 6e dagen av pulverkur. Kan inte direkt kalla den ren eftersom jag i onsdags åt köttsoppa. Därför har jag bestämt mig att iaf fortsätta till och med onsdag med bara pulver. Hungern är inget problem direkt. Värre är det med smaken. Men nu vet jag vad som är gott. Kändes som himmelriket att dricka allevo jämfört med naturdiet. Jag har läst och läst och läst om denna metod. Jag tror att man oftast går upp iaf ca 2 kg direkt man slutat eftersom glykogendepåerna fylls på och även vätska. Det viktiga är att inte återgå till gamla vanor. Eller iofs så dåliga var inte mina gamla vanor. Inte iaf de senaste året/åren. De gånger vi ätit ute (menar alltså pizza, skrov och dylikt) kan räknas på 2 händer under säkert ett års tid. Godis har för det mesta endast intagits på lördagar. Undantaget besök i Vändträsk. Av någon underlig anledning är jag konstant godissugen i det huset. Kan inte förstå det. Sista månaderna har även portionerna minskat och fet mat har jag fått ge upp för längesen pga magsmärtor.

Godissuget ökade ju dock som jag skrev tidigare och under några veckor före jag började med pulver hade jag ett sådant ofantligt godissug. Eller ja, ett sug efter allt som innehåller socker eller salt. Fortfarande åt jag små portioner. Antagligen tack vare det som jag ändå inte gick upp mer än 2 hg trots ett större godisintag än innan. Har gått jättebra och har knappt nånsin under de här dagarna kännt det där godissuget. Inte ens när det stod framdukat fika igår. Men idag. Då jäklar. Notera: inte köpa lördagsgodis till barnen när jag kl 17 endast fått i mig 2 påsar. Hungrig ja. Godissugen ja. Dåligt humör ja. Lyckades avhålla mig ändå. Har jag väl bestämt mig för en sak så gör jag det. Så är de bara. På måndag ska jag väga mig och se hur mycket jag lyckats gå ner första veckan.

Gillar

Så bra

http://www.youtube.com/watch?v=5pidokakU4I

Någon som vet hur man får in hela bilden? Alltså inte bara adressen.

Torsdag

Blev lite köttsoppa igår. Inte ångrar jag mig det minsta heller. Så gott det var! Funderar dock på hur jag i fortsättningen ska göra. Om jag ska köra bara pulver i en vecka eller så för att sedan övergå till att äta ett mål vanlig mat. Eller om jag ska göra det redan nu. Jo jag vet att jag är tjatig. Men hallå, det är ju så svårt. Jag läser en massa om vlcd och vad jag förstår så finns det en risk att man börjar må dåligt om man tillför vanlig mat. Kanske är bättre att köra efter lcd om man tänkt göra så. Men vart hittar man det då? Tror att prenet är så, eller hur? Men går det att köpa utan att man är "med" i det?
Egentligen är jag för att äta nyttigt, små portioner och träna för att gå ner i vikt. Nu gör jag alltså något som avgår från mina egna åsiktet. Jag gillar inte att göra det. Är nog därför jag velar så mycket. Ena sidan av mig vill göra det förnuftiga och den andra vill gå ner i vikt snabbt.

Lite plugg. Läkemedelskemi. Efter det bär det nog av till teknikens hus.

Imorgon fyller han den där gamla gubben 32 år :D


Poweryogat

Nytränad och sitter i skolan. Pulvret har inte blivit nå godare men jag har iaf lyckats gå ner de två dagar jag kört det. Jo, jag vet att det är glykogendepåerna som töms. Men ändå. Känns bra när man stått still i flera veckor. Man tappar som sugen när inget händer. Iofs så kan jag väl inte säga att jag försökt så mycket under de veckorna heller. Därför jag vehöver det här. För att hålla mig i skinnet. Kommer nog att övergå till normal kost med lite mindre kolhydrater. Jag är inte för att ta bort alla kolhydrater ur kosten eftersom det är den energi hjärnan använder sig av. Rimmar inte så bra när man pluggar. Inte för att det är så mycket att hålla igång därinne :P

Körde aerobic dance igår kväll med raggatema. På något vänster såg jag framför mig Ronny och Ragge. Inte för att jag vet hur en sådan raggakoreografi skulle se ut. Obligatoriska byxhänget borde vara med iaf. Nu var det inte så. Mer reagge/salsa aktift skulle jag vilja säga. En massa röra höfterna hit och dit och vifta med händerna åt alla håll. Roligt var det ändå men jag tror raggatema med Ronny och Ragge som inspiration hade varit roligare :D

Turnaroundswamp i eftermiddag och träffa lilla storasyster. Samt äta köttsoppa. Eller beror nog på om jag kan motstå eller inte.

"Detoxa" mig

Har bestämt mig för att köra någon slags detox i några dagar iaf. Mitt sockersug har eskalerat. Känner mig sugen hela tiden vilket har resulterat i att min viktnedgång har stannat upp. Det vill jag ju inte. Så nu blir det iaf några dagar med sån där avskyvärd pulverdiet som jag egentligen är helt emot. Från och med idag är det alltså 5 påsar pulver per dag som gäller. Jag känner att jag behöver begränsa mig helt just nu för att få bort sockersuget och då är det här enda sättet jag kommer på. Möjligt att jag efter några dagar övergår till att iaf äta middag. Lite sugit var det när jag lagade köttfärssås och spaghetti till övriga familjen. Det är ju så gott!


Inatt är det jobb här i Luleå. Finns en risk att pulver inte räcker till för att palla med nattjobb så jag tar för säkerhets skull med mig kokt ägg för att det mättar bra och morötter för att det låter så när man tuggar så jag håller mig vaken :P



RSS 2.0