PoP

Har just sett Prince of Persia. Riktigt bra film. Jag menar, Jake Gyllenhaal smutsig och iförd lite kläder. Kan det blir fel?
Pizzachipsen är ingen höjdare. Det smakar ju pizza men chips ska nog helt enkelt inte smaka det. Äter hellre pizza då. Det blir fel, känns som chips men smakar som pizza. Lite väl mycket eftersmak av oregano också.

Pluggandet går uselt. Skulle plugga ikväll. Nä då får vi främmande och glor på film istället. Spelar iofs ingen roll om vi har främmande eller inte. Vi ser ändå på film. Jonas har fått dille på film och jag kan ju inte inte se den. Kanske missar en bra film då ju.
Prommisar

Har börjat med promenader nästan varje morgon innan frukosten. Bara en 30-45 minuter men vad jag har hört så är det som att gå dubbla sträckan när man gör det före frukost. Så skönt och man blir lite piggare iaf. Hjälper väl inte sådär jättelänge. Varje gång jag tar upp farmakologiboken så somnar jag :P
Ett pass aerobic dance bidde det också nu ikväll. En koreografi som jag aldrig provat förut. Skitkul! Svårt att hänga med dock första gången.

Har fått kläderna nu jag beställde. Funderar fortfarande om jackan och polotröjan. Satt inte så dåligt som jag trodde. Synd att det är så mörkt i vår hall. Man ser ju knappt hur man ser ut. Kanske förklarar varför jag aldrig upptäckt att mina favvobyxor är alldeles för stora förrän jag såg det på korten jag la ut häromdagen. Kanske måste fota mig själv för att se. Ellens lila jacka blev då en hit iaf :)


Mera shopping :)

Är man lika i spenderingstaget så är det bara att fortsätta. Har lagt en beställning på H&M. Tyckte att jag behövde en jacka man kan ha när man ska vara lite mer finklädd. Beställde denna men får se hur den ser ut på.La till lite extra som vanligt också.Till barnen. Jo jag har fortfarande dille på jackor men den var ju för halva priset :P

Kläderna ovan blir nog födelsedagspresenter till min stora flicka som fyller 6 år snart. Plus extrapresenter till lilla flickan. Hon har önskat sig ett kalas på Leos lekland. Funderar fortfarande men det lutar att det blir så. Är ju så förbenat dyrt dock. 110 kronor per barn.


Kameran används!

Idag har vi varit på Ormberget och grilla korv. Barnen frågar varje gång om det finns orm där men ingen gång har vi lyckats se någon. Vi hade med oss flickornas kusin som har sovit hos oss hela helgen och även farmor och farfar fick följa med på ett hörn.

Inte riktigt hela skaran men en bit av den.En till gång nästan hela skaran. Den enda som inte lyckas vara med är farfar. Inte ens på ett litet hörn.En Ellen med annorlunda min med sin pappa.En Ellen som var tjurig. Ingen som sett henne det nånsin va?Härligt höstväder och god korv.
Nu ska jag kurera mig (fortsätta förneka att skolbaciller har smittat mig) genom att ligga i soffan och glo en smula på film. The informant. Plus chips med pizzasmak(!) Måste ju prova.


Shopoholic?

Mina senaste inköp. En En minidator med 9 timmars batteritid. Perfekt att ta med till Skolan. Bidde även en digitalkamera. Nu ska här fotas.       


Köpt här.


Köpt här


Watch out. Here I come with the kamera in högsta hugg!


Latmasken är borta

Idag har latmasken hållit sig borta. Har spenderat några timmar på stan kollandes efter en minidator plus diverse annat. Står nog just nu mellan 2 datorer. Det som skiljer dem åt är batteritiden och då måste jag bestämma mig för om 5 timmars längre batteritid är värt 700 kronor extra. Tar förnuftet eller snålheten över? :D

Nyss hemkommer från zumba. Så kul det är! Har bokat in mig nästa vecka redan. Gäller att vara i tid för det blir snabbt fullbokat. Tar några gånger innan man lär sig stegen. Meruenge(?), salsa, cha cha cha, lite afrikanskt, tango och lite street. Influenser från det många danser helt enkelt.

Fortfarande ligger mitt intag på mellan 800-1000 kalorier. Skulle behöva få i mig mer men det går inte. Medveten om att min viktnedgång endast innebär att det som försvinner är muskler och inte fett eftersom kroppen blir inställd på svält.

Moder imorgon för sleepover.


Latmasken

Jag har blivit biten av en latmask som L brukar säga ;) Han måste ha bitit riktigt hårt. Snacka skönt att komma hem från skolan (där jag inte gjorde många knop om inte facebook och bloggar räknas) till ett nystädat hem. Han kan ibland :P Rester i kylen hade vi också. Vilken tur man kan ha. Kände att nä nu måste det hända något och tog mig nästan iväg på träning. Men det tog stopp. Kanske blir en sväng på stan. Troligt. Eller ja möjligt. Kanske inte omöjligt i varje fall. Äh, vi får se.


En alldeles ovanlig måndag

Tänkte skriva ett långt inlägg om politik men jag skiter faktiskt i det. Kortfattat. Skit att SD kom in i riksdagen, skit att alliansen måste samarbeta med antingen SD eller miljöpartiet. Miljöpartiet är att orsaken till att jag nästan svek mitt röda hjärta. Den avgörande frågan i vad jag röstade var sjukförsäkringsfrågan. Hoppas nu att svenska folket kan ställa press på alliansen att ändra i sjukförsäkringen. Jag hör dock inte till dem som tror att det kommer att bli som i USA. Alliansen måste lyssna på svenska folket. De vill väl ändå bli omvalda om 4 år igen?! I USA så har de bara att välja mellan blått eller ännu mer blått. Nu nog om det.

Har haft en jättetrevlig kväll med S och S. Eftersom den ena S ska flytta härifrån vill vi äta middag och ha allmänt trevligt innan avfärd. Det blev Panelen och Roasters. Godaste maten finns i Boden och godaste fikat i Luleå. Hade mycket trevlig. Vi borde ha gjort det här oftare innan. Inte panelen kanske varje gång. Som lite dyrt.

Imorgon renköttsoppa i träsket. Oh vad jag inte klagar.

Röstat

Nu är det gjort. Blev faktiskt en blandning mellan hjärta och hjärna. Blocköverskridande blev det också i de 3 olika valen. Alltså jag röstade inte samma i kommun, landsting och riksdag. Ångrar mig inte men vet fortfarande inte riktigt vem jag vill ska vinna valet. Hade gärna sett ett mellanting. Kommun och framförallt landsting känner jag mig säker på. Det är det där förbenade riksdagsvalet. Jag vill att de sjuka ska få det bättre samtidigt som jag inte vill att de ska höja skatterna. Varken inkomst eller bensin. Oavsett vem som vinner så tror och hoppas jag att Sverige kommer fortsätta vara ett bra land att bo i. Vi har haft det otroligt bra de sista 40 åren här oavsett färg på regeringen.

Sista natten! Yay!

Rösta

Idag är det dags att rösta. Det här valet känns verkligen som ett val mellan hjärna eller hjärta. Rösta på vad som är bra för en själv eller rösta på vad som är bra för de sjuka. Många frågor. Kommer det att bli som det var tidigare med sjukförsäkringen? Det hoppas jag inte, alldeles för lätt att lura systemet. Kommer den nuvarande regeringen att lätta på sina regler när de ser hur många som hamnat utanför? Skulle det inte vara för den här frågan så skulle det varit enklare. Varför kan det inte finnas ett mellanting?! Annars tycker jag (otroligt nog) att den blå sidan har mer fördelar för oss som bor här uppe i glesbygden. Konstigt att inte de röda värnar mer om sina väljare här uppe med tanke på att norr alltid varit praktiskt taget helrött. Tror de har tappat på det. För mig har de gjort det. Har alltid varit röd. Alltid! Men nu vet jag inte längre faktiskt.

Hjärta eller hjärna?

Nu bär det av till vallokalen.


2 nätter kvar

Har nog aldrig fått så många kommentarer som på föregående inlägget. Nog för att de var från 4 personer varav du L glömde skriva något :)
Jag har lite svårt för att prioritera Mari. Finns så mycket annat också men jag ska göra ett försök iaf.

Hade så önskat att vi bodde i det där lilla huset bredvid just nu. Hade förenklat så otroligt mycket.

Nu endast 2 nätter kvar!

Säger nej

Jag har kommit fram till att tacka nej till erbjudandet att fortsätta jobba vid behov som pers ass här i Luleå. Om jag ska arbeta någonstans så blir det hellre några timmar hos mamma. Priotirerar att umgås med henne. Skolan behöver också prioriteras. Vill inte missa i skolan för att jobba med något som jag ändå inte vill jobba med. Istället för skola, jobb, barn och mamma blir det nu bara skola, barn och mamma istället. Låter mycket bättre.

3 nätter kvar.

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp och det bara fortsätter. Fest på dagis med medtagen mat från olika nationaliteter. För oss blev det lax och det verkade uppskattas. Finns hur mycket olika mat som helst. Mycket god thailändsk mat osv. Sång och dans. Mycket trevligt. Sen bar det iväg till Fannys första dag på en slags sportskola. De får prova på en mängd olika sporter för att sedan då om man vill välja en sport som man tycker om. Hon verkade då trivas som fisken i vattnet. Har en liten känsla av att Fanny kommer nog att gilla praktiskt taget alla sporter. Förhoppningsvis väljer hon en sport där man inte blir ruinerad av att köpa all utrustning som krävs.

Rena rama biggest loser här. Har gått ner 2 kg på 3 dagar. Tror att min dåliga matlust har något med det att göra. Har absolut inte planerat att gå ner så fort i vikt. Jag vill ta det sakta men säkert. Svårt dock när min mage inte riktigt vill som jag vill. Kanske blir bättre nu när jag slutar jobba natt. Iaf schemlagda nätter.

4 nätter kvar. Nedräkning.


Slagskämpe

Blev ett Bodycombat pass ikväll. Lite besviken faktiskt. Känslan "var det inte mer" infann sig. Lite mer kondition hade inte skadat. Det står ju liksom att det är ett konditionspass. Dock lär jag nog ha träningsvärk i armarna. Nu har jag lärt mig slå på ståendes folk både framifrån och bakifrån samt även att slå på en liggande. Jo, här slår vi på dem som redan ligger. Eller ja, man slår ju nu inte på en människa. Inte ens emot någon. Bara i luften. Tycker ändå att jag kan få titulera mig slagskämpe.

Kanske blir bodystep imorgon. Dags att känna av träningen ordentligt.

Orsaken till att jag skriver när jag tränat är för att själv kunna hålla reda på det. Ni förstår, mitt minne är inte det bästa. Hör nog till när man är tonåring :P

Buenas tarde. Snart iaf.

Nu ledig i 2 hela nätter. Mina planer är att sova och ja sova lite till. Här ska sovas helt enkelt.

Tänker mycket. På min familj. Hoppas att smärtan ska lägga sig snart. För alla det berör.

Just nu vill och vill jag inte väldigt mycket. Jag vill inte jobba eller plugga och ej heller göra någonting som kan räknas som ett måste. Jag vill ha ett hus och jag vill resa utomlands. Känner att jag håller på att bli tokig här. Bort bort bort.

Har ingen matslust och min mage protesterar när jag äter. Speciellt om det skulle vara något innehållandes mjölk. Har fått inse att min mage helt enkelt inte vill ha det. Men jag vill ju. Tycker det är löjligt att något sådant kommer nu. Borde väl ha kommit i tonåren. Måste bero på att jag ser så ung ut. Min mage tror att jag är tonåring. Eller vadå tror?! Jag är tonåring. Fråga bara min mage. Den kan inte ha fel.

Everyday life

Jobba, sova, träna. Ungefär så ser mitt dagliga schema ut. Ibland byts träningen ut mot soffligg. I förrgår blev det street dance och idag provades zumba. Har testat det hos L framför tvn förut. Tycker man ser ut som en idiot när man står där och vickar på höfterna. Nu var det alltså ca 50 idioter som vickade på höfterna samtidigt. Haha, men kul var det. Emellanåt försöker jag plugga också. Går inge vidare bra. Har verkligen tappat lusten. Både plugg och jobb känns mest som ett onödigt måste just nu. Ledig i 2 veckor, helst spenderade utomlands hade varit underbart! Åh så härligt det hade varit. Jo, jag är tjatig :P

Sötnosarna i säng nu och sedan bär det iväg till jobbet.


Bara för att

Skulle verkligen behöva plugga ikväll. Gör jag det? Nä. Sabla självdiciplin. Varför ska facebook och bloggar vara så mycket intressantare än min farmakologibok?

Imorgon går jag på första av 4 nätter. Ledig 2 och sen jobba 4 igen. Kommer att vara trött när de här 2 veckorna är över.


Spoiled rotten

Haha, jo storasyster, jag är bortskämd. Framförallt barnen är det. De är vana ända sedan födseln att ha en "modernare", eller vad man nu ska kalla det, bil. Alltså en bil med alla attribut jag skrev om tidigare. Förra sommaren lånade vi svärmors bil en dag med 30-gradig värme och det var itne populärt. Oj, vad de gnällde på att det var varmt i bilen. Jag berättade för dem att minsann när jag var liten så fanns det inge AC, då fick man plågas i en sådan varm bil hela sommaren. Iofs så höll jag med dem. Man höll ju på att krevera av värmen. Nä, nog blir man snabbt bortskämd.

Körde body step ikväll. Måste totalt glömt bort hur jobbigt det är. Borde ha gått tillbaka i bloggen och läst vad jag skrivit om det i våras innan jag fick för mig att göra något så dumt. Iofs så har hela den här kommaigångmedträningen varit ganska korkat. Har kört 4 pass än så länge vara 3 av dem är ungefär det jobbigaste man kan köra. Här kör vi ingen mjukstart. Nä här är det cardio (ajaj för musklerna), 1 och en halv timmes aerobic styrka (vilket innebär ungefär 60 minuter ganska intensiv kondition, 25 minuter styrka och 2 minuter stretching efteråt) och nu då body step som är ett psykkonditionspass. Nu ska vi bli fitta :D


Onsdag

Vi hade tur och fick låna svärmors bil. Skönt. Har dock kommit fram till att jag inte vill ha en äldre bil. Usch, vilken skillnad 7 år kan göra. Båda VW men den ena från 90-talet och den andra från 2000-talet. Inte samma sak. Ingen AC, inge centrallås, inge ställa om stolarna i alla möjliga vinklar, inga elspeglar så att fukten från sidospeglarna försvinner osv. Nä nog blir man bortskämd.

Nu är jag ledig till fredag kväll. Eller ledig går väl att diskutera. Har ungefär en veckas plugg att ta igen på den tiden.


Uppdato om bilen

Åhhh. Svårt att få tag på delar till vår skitbil så vi kan bli utan bil i några veckor. Den står redan på verkstan isärplockad. Jo, om vi betalar ytterligare 3000 så kan de fixa dyra reservdelar. Känns inte lockande. Skitbil, skitlägenhet och skitjobb. Inte min dag idag. Dåligt humör, vilket inte är så passande när jag ska jobba inatt. Krävs ett sjuhelsikes tålamod. Det har inte jag idag.

Förhoppningsvis får vi låna svärmors bil. Det är inte så överdrivet roligt att cykla hem från jobbet på morgonen när man är trött som få och dessutom har ont i ryggen. Första natten går bra, andra går sämre, tredje och fjärde är en plåga. Jag vill ha tillbaka vår bil!


Bilen

Skitbil! Är less vår bil. Nu kommer det att gå ytterligare 6-7000 på rep. Då har vi alltså lagt ut 15000 på rep bara det här året. Det är förutom vanlig service. Då får man lägga till ytterligare några tusenlappar. Om man skulle räkna ut allt vi lagt ut på bilen sen vi köpte den för 3½ år sedan så handlar det nog om minst 35000. 20000 av det är vanlig service och andra saker som kamremsbyte och dylikt. Det är en krånglig motor så allt man gör blir jättedyrt om man jämför med motorn som fanns i årsmodellen 1 år äldre. då har jag inte räknat med skatt försäkring och diesel i den summan. Skatt plus försäkring 11000 per år. Vi hamnar nog en bra bit ovanför 100000 kronors sträcket om man räknar in dieselkostnaden. Det är dyrt att äga bil. Ju nyare, ju dyrare. Man kan inte göra något själv och krångligare innebär även dyrare. Det är ändå bara 15000 som man kan säga har varit annat än vanligt slitage och andra kostnader man får räkna med när man har bli. Kontentan av detta är alltså att jag hade ingen aning om att det var så dyrt att äga en bil. 30000 per år ungefär. Det är mycket pengar.

Verkar som att min dator får vänta till nästa lön...


Pyton

Fy sjutton vad jag mådde illa igår. Skulle sova med mamma men jag var tvungen att åka hem. Ville inte riskera att smitta dem om det skulle vara magsjuka. Mådde pyton och lyckades somna först vid 4. Blev som inge mer sen. Lite illamående när jag vaknade på morgonen så jag åkte tillbaka till turnaroundswamp. Vet inte om det är som vanligt att jag blir illamående en vecka innan ägglossning, bara att det nu blivit mycket värre, eller om det är så att magen har tänkt krascha igen.

Nu bär det snart iväg till kulturnatta för att lyssna på flickornas 12-åriga kusin som ska uppträda med stt band. Har hört att han är riktigt duktig så det kommer att bli jätteroligt att se. Tar med oss videokameran och filmar :)


Funderar

Har försökt räkna ut hur mycket jag kommer att tjäna. Har kommit fram till att när jag jobbat allt som är inplanerat i september har jag tjänat någonstans mellan 75-80000 sedan 1a juli. 80000 innebär en sänkning med csn till 6800 kr i månaden. Alltså drygt 2000. För varje 10000 extra man tjänar dras det bort ytterligare en tusenlapp från studielånet. Om jag ska jobba extra oktober och november kommer jag nog att komma upp i minst 90000 vilket innebär att jag skulle få ut 5800 i månaden plus lön då. Rent ekonomiskt kan det gå runt. Jag kan lägga undan mer pengar från de 2 nästkommande lönerna så att jag inte heller behöver vara beroende av att jobba i oktober och november. Känns ändå lockande att jobba. Vet inte alls hur jag ska göra. Jo, just nu snurrar det runt en massa siffror i mitt huvud. 90000 innebär även att jag får 10000 mindre i studielån under hela terminen. Alltså 10000 mindre att betala tillbaka sedan. Iofs ingen jättesumma med tanke på vad hela skulden lär bli.

Nu nalkas sängen och säkerligen ännu mer grubblande.

A piece of kake

Blev inge spinning. Kände inte för att stressa som en tok för att hinna med att äta och sedan åka till mamma. Kom på att jag har 10 nätter på 2 veckor med start från måndag. Hos den jobbiga, inte mamma. Hade mycket hellre jobbat hos mamma. Suck. När ska jag hinna plugga? Måste göra det med. Har verkligen inte nog med tid för allt. Vet inte hur jag ska göra i fortsättningen. Jobba? Plugga? Både och? Hade helst gjort både och.

Tänk om ändå studielånet eller helst bidraget skulle vara större. Då hade varit mycket lättare att plugga istället för att konstant känna en press över pengar. Brist på pengar. Inte för att vi så ofta brukar vara utan. Siste tiden har det väl varit sämre men det kan man skylla på bilen. Mycket utgifter har vi haft på den. Känns lockande att sälja den men samtidigt så är den så skön att köra. Inte lockande att byta till en äldre bil. Man blir bortskämd.


Vig?

Igår blev det ett 75 minuters pass poweryoga. Ganska passande efter paltkoman. Hade inte pallat med något högintensivt. Yoga var dessutom välbehövligt. Sträcka ut alla musklerna. Speciellt den högra sätesmuskeln som jag nu är säker på att det var den jag lyckades få ont i förra veckan. Eller var det denna vecka kanske? Gjorde riktigt ont när jag stretchade den så nu är det bara att forsätta med det. Tills det slutar göra ont. Yogan var även en välbehövlig paus i vardagen. Att bara ta det lugnt och fokusera på andningen. Har aldrig förut tyckt att yoga har gett mig direkt något men nu har jag ändrat uppfattning. Kommer bli fler yogapass.

Igår ringde min chef här i Luleå till mig. Hon erbjöd mig att fortsätta jobba extra hos min kund samt även introduktion hos fler kunder med tanke till mer extrajobb. Vet inte alls hur jag ska göra. Pengarna behövs samtidigt som jag vet att då kommer självklart skolan att bli lidande också. Samtidigt vill jag vara hos mamma också. Jag hade verkligen behövt dubbelt så långa dygn. Åhh!! Att det ska vara så svårt.

Otroligt svårt att överhuvudtaget koncentrerar sig på skolan när det är så fullt i huvudet av annat.
Måste i varje fall plugga lite nu innan det bär av till mamma för att stanna där till imorgon. Funderar på att dra ett spinningpass innan jag åker till Turnaroundswamp. Är du på S?


What?

Jag är mållös. Barnen somnade direkt vi la dem. När hände det sist? Sååå skönt att slippa en massa bråk på kvällen. Gå och lägg er! är en mening som i vanliga fall yttras sisådär 20 gånger varje kväll. Första gångerna med normal ton, följande med irriterad ton och senaste med upprörd ton. Ikväll yttrades meningen endast en gån, och de lyssnade. I am amazed!

Ännu mer tur idag. Fick mig en telefon. Min billiga telefon la av för ett tag sedan så jag har haft en lånad. Kom väldigt lägligt. Tack!
Jättefin är den och precis en sådan jag funderat på att köpa. Att allting tar sådär tio gånger längre att göra, det är detaljer. Touchskärm är liksom inte att leka med.RSS 2.0